Skip to main content

«Ασπιρίνες» οι προτάσεις για τη Σχολή Τυφλών λέει ο Ψωμιάδης

«Δεν πρέπει να κρυβόμαστε. Η Σχολή Τυφλών δεν έχει χρώμα» δήλωσε ο Π. Ψωμιάδης κατά την εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση για το θέμα της Σχολής Τυφλών στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ζητών
«Δεν πρέπει να κρυβόμαστε. Η Σχολή Τυφλών δεν έχει χρώμα. Η τυφλότητα δεν έχει χρώμα. Μία είναι η λύση. Όλα τα άλλα είναι υποκρισία, ασπιρίνες. Δημοσιοποίηση του ιδρύματος» δήλωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης κατά την εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση για το θέμα της Σχολής Τυφλών στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης πρότεινε να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες διάλογος μεταξύ των νομικών συμβούλων της Σχολής Τυφλών, της νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του υπουργείου Υγείας ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα η Σχολή Τυφλών να περιέλθει στην αρμοδιότητα της πολιτείας.

«Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα από το νόμο να δώσουμε χρήματα από τη νομαρχία. Δεν υπάρχει κωδικός. Αυτό το γνωρίζετε και το γνωρίζει και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Εμείς στη νομαρχία είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις της Σχολής Τυφλών, προκειμένου να βρεθεί λύση. Δεν είναι θέμα νομαρχίας. Είναι θέμα της πολιτείας. Και είναι ντροπή η παρόμοια Σχολή Τυφλών στην Αθήνα να έχει δημοσιοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια και στη Θεσσαλονίκη να είναι διαφορετικό καθεστώς λες κι εδώ είναι πολίτες άλλης κατηγορίας», σημείωσε ο κ. Ψωμιάδης.

«Σ’ αυτή την προσπάθεια είμαστε δίπλα σας», κατέληξε ο Νομάρχης απαντώντας στους εκπροσώπους της Σχολής Τυφλών.