Skip to main content

Ασπρόμαυρος χιονιάς σάρωσε την Τρίπολη, καλπάζει στο +8 ο ΠΑΟΚ (video)

Στο χιονισμένο «Θ. Κολοκοτρώνης», ο «Δικέφαλος» ανέβηκε μετά το 60' και με σκόρερ τους Βιεϊρίνια-Μαουρίσιο αλλά και με ένα αυτογκόλ υπέταξε τον Αστέρα

Με ένα πολύτιμο διπλό έφυγε από την Τρίπολη ο ΠΑΟΚ καθώς επικράτησε με 0-3 του Αστέρα στο «Θ. Κολοκοτρώνης» για την 16η αγωνιστική της Super League.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο «Δικέφαλος» εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος έχοντας 41 βαθμούς, 8 παραπάνω από τον 2ο Ολυμπιακό και 12 από τον 3ο Ατρόμητο. Αντίθετα οι Αρκάδες βρίσκονται στην 10η θέση με 18 βαθμούς.

Οι καλύτερες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου ανήκαν στον Αστέρα με την πρώτη να καταγράφεται στο 12’ όταν ο Τσιλιανίδης έβγαλε με ωραία διαγώνια πάσα τον Καλτσά τετ α τετ με τον Πασχαλάκη όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έσωσε στην εστία του απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Σημειώνεται πως στο 19’ οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να σκοράρουν με τον Μπίσεσβαρ όμως το γκολ δεν μέτρησε λανθασμένα καθώς ο Σουριναμέζος μεσοεπιθετικός καλύπτονταν από τους αμυνόμενους των Αρκάδων.

Το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου έχασε σημαντική ευκαιρία στο 26’ καθώς ο Κυριακόπουλος σέντραρε, ο Κρέσπο έχασε τον Ιγκλέσιας με τον Αργεντινό να συγκρούεται με τον Πασχαλάκη και την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν για να σκοράρουν και στο 39’ ο Μανιάς εξαπέλυσε σουτ όμως ο Πασχαλάκης απέκρουσε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση, τόσο ο Μανιάς όσο και ο Βαλιέντε από κοντά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον πορτιέρε του ΠΑΟΚ που έσωσε ξανά την εστία του.

Τον γόρδιο δεσμό για τους Θεσσαλονικείς έλυσε στο 65’ ο Βιεϊρίνια με τον αρχηγό να εκτελεί αριστοτεχνικά φάουλ έξω από την περιοχή καρφώνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Παπαδόπουλου για το 0-1. Μάλιστα πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στον πάγκο των φιλοξενουμένων ήρθε και δεύτερο γκολ όταν στο 69’ μετά από ωραίο συνδυασμό των παικτών του ΠΑΟΚ, ο Μπίσεσβαρ από τα αριστερά βρήκε ωραία τον Μαουρίσιο και ο Βραζιλιάνος με ωραίο τελείωμα σημείωσε το 0-2.

Το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτέσκου έμεινε με 10 παίκτες καθώς στο 79’ αποβλήθηκε ο Μάτος καθώς σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι και αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα του διαιτητή Σκουλά.

Το κερασάκι στην τούρτα για τον πρωτοπόρο της Super League ήρθε στο 90’ + 2’ καθώς ο Τριανταφυλλόπουλος γύρισε απρόσεκτα τη μπάλα με κεφαλιά προς τον Παπαδόπουλο και αυτή κατέληξε αυτογκόλ στα δίχτυα της ομάδος του για το τελικό 0-3. Μάλιστα ένα λεπτό αργότερα λίγο έλειψε να δεχθούν οι Πελοποννήσιοι και άλλο γκολ όταν από τα δεξιά ο Ελ Καντουρί έκανε ωραία προσπάθεια και γύρισμα προς τον Λημνιό που προσποιήθηκε και σούταρε όμως ο Μουνάφο απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης (71' Φερνάντεθ), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας (87' Δουβίκας), Τσιλιανίδης, Καλτσάς, Μανιάς.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάχοβ, Μαουρίσιο, Λέο Ζαμπά (77' Λημνιός), Πέλκας (71' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (86' Τόσκα), Άκπομ.

Δείτε εδώ την παρακάμερα του αγώνα