Skip to main content

Κατρακυλά ο υδράργυρος το Σάββατο-Πρόβλεψη για χιόνια στη Θεσσαλονίκη

Πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης θα κατευθυνθούν προς τη χώρα μας - Ποιες περιοχές αναμένεται να δεχθούν τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού

Μπορεί τα τελευταία 24ωρα στη χώρα να προμηνύουν... Άνοιξη, με σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια σε όλη την Ελλάδα, όμως ο Χειμώνας δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Παρασκευή και κυρίως κατά το Σαββατοκύριακο, πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη χώρα μας, δια μέσου της Ουκρανίας και της Μαύρης Θάλασσας.

Ως αποτέλεσμα, η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ιδιαίτερα αισθητή στο σύνολο της χώρας, ηπειρωτικά και νησιωτικά, αφού ο υδράργυρος αναμένεται να κατρακυλήσει κατά περισσότερους από 10 βαθμούς. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο υδράργυρος στη Θεσσαλονίκη τις βραδυνές ώρες του Σαββάτου, αλλά και την Κυριακή, θα πέσει ακόμη και κάτω από το μηδέν (από 13 σήμερα), ενώ στα παραθαλάσσια της Κρήτης, από 16 βαθμούς Κελσίου σήμερα, η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς. Σε ολικό παγετό αναμένεται να βρίσκεται την Κυριακή η δυτική Μακεδονία, με θερμοκρασίες που θα αγγίζουν και τους -15.

Μάλιστα, όπως υποδεικνύουν σήμερα τα προγνωστικά μοντέλα, η επιδείνωση, που θα ξεκινήσει από τα βορειανατολικά της χώρας, θα φέρει ισχυρές χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές, αλλά και πεδινές περιοχές, σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, αρχής γενομένης από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού αναμένεται να πέσουν στη Θεσσαλία, την Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα, ενώ υποψηφιότητα για χιόνι βάζουν και οι δύο μεγάλες πόλεις, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Η κακοκαιρία φαίνεται να επιμένει και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με νέα υποτροπή. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι ακριβής πρόγνωση για την επικείμενη κακοκαιρία θα είναι εφικτή την Πέμπτη και την Παρασκευή.