Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία αστυνομικών για τον τραυματισμό του 31χρονου - «Μια από τα ίδια τα μέτρα»

«Έξω η ΕΛΑΣ από γήπεδα και αρένες», το μήνυμα των αστυνομικών υπαλλήλων της Θεσσαλονίκης

Την έντονη αντίδρασή τους εξέφρασαν οι αστυνομικοί στα μέτρα που εξήγγειλε σήμερα η κυβέρνηση για την πάταξη της οπαδικής βίας.

Οι προγραμματισμένες διαμαρτυρίες των αστυνομικών ενώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά και την πρόσφατη επίθεση χούλιγκαν κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στο γήπεδο του Ρέντη, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου τους, συνέπεσαν με τις εξαγγελίες του κυβερνητικού εκπροσώπου,

Οι αστυνομικοί δεν έμειναν ικανοποιημένοι από όσα ανακοινώθηκαν, καθώς, όπως λένε, δεν ακούστηκε τίποτα για το αίτημά τους να απομακρυνθούν οι αστυνομικοί από τα γήπεδα.

Image

Ο Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι τα μέτρα δεν είναι αρκετά. «Απαίτησή μας είναι η αυστηροποίηση των ποινών. Επιπλέον οι αθλητικοί σύλλογοι πρέπει να αναλάβουν το έργο της φύλαξης και οι αστυνομικοί να φύγουν από τα γήπεδα, καθώς δεν είναι δουλειά μας να φυλάμε ανώνυμες εταιρείες», ανέφερε.

Ο Χρήστος Συμεωνίδης, αναπληρωτής γραμματέας της ΕΑΥΘ υπογράμμισε ότι τα κυβερνητικά μέτρα είναι μια αναμασημένη τροφή, η οποία δεν πρόκειται να δώσει καμία λύση. «Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι οι ανώνυμες εταιρείες να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη για τους αγώνες των ομάδων τους», ανέφερε.

Κλείνοντας την διαμαρτυρία οι αστυνομικοί έκαναν παρακλητική δέηση στο παρεκκλήσι του αστυνομικού μεγάρου για την ταχεία ανάρρωση του συναδέλφου τους, ο οποίος δίνει ακόμη να κρατηθεί στη ζωή.

Image
Image