Skip to main content

«Άσχημα» πάνε τα πράγματα για την πλειοψηφία των Ελλήνων

Απαισιόδοξοι δηλώνουν στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες για την κατάσταση της χώρας, ωστόσο υπάρχει η πεποίθηση ότι η χώρα θα καταφέρει να εξέλθει της κρίσης, σύμφωνα με τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύ
Απαισιόδοξοι δηλώνουν στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες για την κατάσταση της χώρας, ωστόσο υπάρχει η πεποίθηση ότι η χώρα θα καταφέρει να εξέλθει της κρίσης, σύμφωνα με τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτικαν στις σημερινές εφημερίδες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της εφημαρίδας Real News, στην ερώτηση πώς πάνε τα πράγματα στην Ελλάδα, το 72,2% απαντά «άσχημα». Ποσοστό 18,6% δεν τα βλέπει «ούτε καλά ούτε κακά», ενώ μόλις το 8,7% απαντά «πάμε καλά».

Την ίδια στιγμή ενισχύεται η τάση της κοινής γνώμης να προχωρήσει ο πρωθυπουργός σε ανασχηματισμό και στην ερώτηση ποιοι υπουργοί πρέπει να απομακρυνθούν, στην πρώτη θέση είναι ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ακολουθεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης λόγω της αύξησης της εγκληματικότητας, στην τρίτη θέση είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και στην τέταρτη η Λούκα Κατσέλη.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί το προβάδισμά του καθώς προηγείται της ΝΔ με 10,7%, συγκεντρώνοντας ποσοστό 31,9%, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ακολουθεί με 21,2%. Στο 7,2% βρίσκεται το ΚΚΕ, στο 5,7% ο ΛΑΟΣ. και στο 4,4% ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 45,8%, έναντι 30,7% του Αντώνη Σαμαράς.

Σε άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας «Alco» που δημοσιεύει σήμερα το «Πρώτο θέμα», στο ερώτημα «αν η Ελλάδα θα μπορέσει τελικά να ξεπεράσει την οικονομική κρίση», η μεγάλη πλειοψηφία αισιοδοξεί, δηλώνοντας «ναι» σε ποσοστό 60,45%, ενώ «όχι» λέει το 30,8%.

Εξάλλου, σε δημοσκόπηση της «Rass» που δημοσιεύει «Το Παρόν», ποσοστό 66,8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν αποκόμισε τα μέγιστα δυνατά οφέλη με την απόφαση της συνόδου κορυφής της ΕΕ, ενώ το 68,4% εκτιμά ότι δεν θα έπρεπε να είχε εμπλακεί το ΔΝΤ στο μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας.