Skip to main content

Άτακτη υποχώρηση για το πάγωμα των μισθών

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται από χθες το βράδυ η κυβέρνηση. Κι αυτό γιατί, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις που επισήμως αυτή τη φορά έλαβε, αναγκάζεται να υποχωρήσει στην αρχική πρόβλεψη το
Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται από χθες το βράδυ η κυβέρνηση. Κι αυτό γιατί, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις που επισήμως αυτή τη φορά έλαβε, αναγκάζεται να υποχωρήσει στην αρχική πρόβλεψη του προϋπολογισμού, που έκανε λόγο για πάγωμα όσων λαμβάνουν πάνω από 2000 ευρώ ως μεικτές αποδοχές και να υποβαθμίσει το μέτρο για όσους λαμβάνουν βασικό μισθό πάνω από 2000 ευρώ. Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι πλέον το μέτρο αφορά σε μόλις 40000 δημοσίους υπαλληλους και 90000 συνταξιούχους, ενώ το όφελος από την κίνηση δεν ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι το υπουργείο Οικονομικών υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση μετά τη δυσαρέσκεια που εκφράσθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τον γραμματέα της κ. Χρ. Παπουτσή. Η δυσαρέσκεια αυτή μεταφέρθηκε και στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο λέγεται ότι άναψε το πράσινο φως για την απόσυρση ουσιαστικά του μέτρου. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο ήταν το ένα από τα δύο βασικότερα του προυπόλογισμού. Το ψαλίδισμα του, όμως, έρχεται πριν καλά – καλά κατατεθεί στη Βουλή.