Skip to main content

Athens Flying Week: Στο κόκπιτ γαλλικού Rafale ο Νίκος Δένδιας

Ο υπουργός συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τις ομάδες μεμονωμένων αεροπορικών επιδείξεων της Γαλλίας (Rafale), των ΗΠΑ (F-35), όπως και με την ομάδα «Ζεύς» της Πολεμικής Αεροπορίας

Στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο του Athens Flying Week 2023.

Εκεί συναντήθηκε με τους Γάλλους πιλότους που εντυπωσίασαν με τα Rafale, τα στελέχη της ομάδας «Ζεύς» της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετέχουν με τα F-16, καθώς και τους αμερικανούς που πέταξαν με τα F-35.

Μάλιστα, ο υπουργός Άμυνας μπήκε και μέσα στο κόκπιτ γαλλικού μαχητικού. 

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Νίκος Δένδιας έγραψε:

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να παρακολουθήσω στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα, όπου με υποδείχθηκαν ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος & ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, μέρος του προγράμματος αεροπορικών επιδείξεων, στο Athens Flying Week 2023.

Συναντήθηκα μεταξύ άλλων με τις ομάδες μεμονωμένων αεροπορικών επιδείξεων της Γαλλίας (Rafale), των ΗΠΑ (F-35), όπως και με την ομάδα «Ζεύς» της Πολεμικής μας αεροπορίας (F-16 Block 52+).

Είδαμε εξαιρετικές επιδείξεις από Έλληνες χειριστές μαχητικών αεροσκαφών και πιλότους άλλων κρατών, τα οποία με τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση ενισχύουν τις διμερείς σχέσεις με τη χώρα μας. Συγχαρητήρια σε όλους!»