Skip to main content

Αθήνα: Η Ρουσλάνα επικεφαλής διαδήλωσης Ουκρανών στην πλατεία Συντάγματος (video)

Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία της γνωστής Ουκρανής τραγουδίστριας Ρουσλάνας, η οποία τέθηκε επικεφαλής της πορείας κατά της ρωσικής εισβολής

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου Ουκρανοί και αλληλέγγυοι δηλώνοντας την αντίθεσή τους στη ρωσική εισβολή.

Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία της γνωστής Ουκρανής τραγουδίστριας Ρουσλάνας, η οποία τέθηκε επικεφαλής της πορείας και τραγούδησε μαζί με τους διαδηλωτές παραδοσιακά τραγούδια της Ουκρανίας.

Οι Ουκρανοί αρχικώς συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κινήθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος, όπου διαδήλωσαν στα σκαλάκια.

Μαζί τους διαδήλωσαν και οι Ιρανοί που βρίσκονται στην Αθήνα και κάθε Σάββατο πραγματοποιούν συγκέντρωση στον χώρο του Συντάγματος, προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο για την εν εξελίξει εξέγερση στο Ιράν.

Βίντεο από τη συγκέντρωση:







Υπενθυμίζεται ότι η Ρουσλάνα είχε κερδίζει τον διαγωνισμό της Eurovision το 2004.

Το 2008, τραγούδησε ζωντανά στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που πραγματοποιήθηκαν στο Πεκίνο της Κίνας.

Η Ρουσλάνα βρίσκεται στην Αθήνα, καθώς έδωσε μία φιλανθρωπική συναυλία υπέρ της πατρίδας της, στην εκδήλωση με τίτλο «Beauty Saves the World».

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν και για την εκπαίδευση των παιδιών, που έχουν πληγεί από τον πόλεμο και βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η ίδια είχε πάει στο ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου.

Πηγή φωτογραφίας: protothema.gr