Skip to main content

Αθήνα: Στην Αμερικάνικη Πρεσβεία η πορεία του Πολυτεχνείου

Της πορείας όπως κάθε χρόνο προπορεύεται ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 κρατώντας αντιφασιστικό πανό.

Στην Αμερικάνικη Πρεσβεία έφτασε η κεφαλή της πορείας του Πολυτεχνείου που πραγμαοτποιείται στην Αθήνα, στην οποία παίρνουν μέρος 10.000 άνθρωποι.

Με επικεφαλής εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων η πορεία ξεκίνησε από την Σταδίου και κατευθύνθηκε όπως κάθε χρόνο, προς την πρεσβεία των ΗΠΑ. Παράλληλα συμμετείχαν φορείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ 25, το ΚΚΕ, κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου

Η κεφαλή της πορείας λίγο πριν τις 19:00 έφτασε στην αμερικάνικη πρεσβεία, στη Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ η ουρά βρίσκεται κοντά στον Ευαγγελισμό. Της πορείας όπως κάθε χρόνο προπορεύεται ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 κρατώντας πανό με σύνθημα «Αντίσταση για πάντα στον φασισμό».

Σημειώνεται πως ήδη έχει ανοίξει ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» ενώ κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Mέγαρο Μουσικής» σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ.

Οι συρμοί στους δυο παραπάνω σταθμούς διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.