Skip to main content

Αθώος ο Διονύσης Ψωμιάδης για άδεια συστέγασης φαρμακείων

Αθωώθηκε ο Διονύσης Ψωμιάδης για την άδεια που χορήγησε ως αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για συστέγαση φαρμακείων.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αθώωσε τον Διονύση Ψωμιάδη για το αδίκημα της "παράβασης καθήκοντος". Η υπόθεση αφορούσε την άδεια που χορήγησε ως αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για συστέγαση φαρμακείων, στο νομό Ημαθίας.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε τη γνωμοδότηση υπηρεσιακών παραγόντων, μεταξύ των οποίων και του αρμόδιου νομικού συμβούλου, πριν υπογράψει τον επίδικο έγγραφο. "Καθημερινά έφθαναν στο γραφείο μου χιλιάδες έγγραφα και από τις 7 αντιπεριφέρειες" ανάφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Διονύσης Ψωμιάδης ενέκρινε τη χορήγηση άδειας συστέγασης σε θυγατέρα φαρμακοποιού, η άδεια του οποίου είχε ανακληθεί λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας των 70 ετών. Παρότι η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε, το 2010, συνταγματικό και ισχυρό το νόμο που θέσπιζε το ηλικιακό αυτό όριο, ο τότε Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας χορήγησε την άδεια συστέγασης το 2011.

Ο δικηγόρος  Ευάγγελος Ζαμπίτης, συνήγορος του κατηγορούμενου διευκρίνισε στη Voria.gr ότι "ανεξάρτητα από την Ολομέλεια του ΣτΕ, ήταν ισχυρή και παρήγαγε έννομες συνέπειες, ήδη από το 2005, απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ, η οποία καταργούσε την απόφαση ανάκλησης της άδειας του 70χρονου φαρμακοποιού.

Η απόφαση της αναστολής ίσχυσε έως το 2012 κι έτσι ήταν νόμιμη η χορήγηση της αδείας συστέγασης το 2011. Έγινε λόγος για ευλαβική τήρηση της δικαστικής απόφασης της Επιτροπής Αναστολών από τον αντιπεριφερειάρχη, που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να είναι και παράβαση καθήκοντος".