Skip to main content

Australian Open: Η ώρα της μεγάλης μάχης για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Στις 10.30 αντιμετωπίζει σε έναν ακόμη τελικό τον Νόβακ Τζόκοβιτς με στόχο να εμπλουτίσει την τροπαιοθήκη του

Ήρθε η ώρα της ρεβάνς για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που το 2021  στην πρώτη του συμμετοχή σε τελικό γκραν σλαμ, στο Ρολάν Γκαρός, είχε ηττηθεί από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, με 3-2 σετ, παρότι είχε προηγηθεί 2-0. 

Στις 10.30 σήμερα Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, ο Ελληνας πρωταθλητής θα επιχειρήσει να πάρει τη ρεβάνς, αυτή τη φορά στον τελικό του Αυστραλιανού Οπεν με αντίπαλο και πάλι τον σπουδαίο «Νόλε». 
Με τη νίκη του αυτή ο Τσιτσιπάς δεν θα προσθέσει απλώς ένα ακόμη κύπελο στην τροπαιοθήκη του, αλλά θα σκαρφαλώσει στην 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του τένις. 

Η σημερινή αναμέτρηση είναι η 13η των δύο αθλητών. Η προϊστορία είναι υπέρ του Τζόκοβιτς, καθώς έχει υπερισχύσει στα δέκα από τα δώδεκα παιχνίδια. Η τελευταία νίκη του Τσιτσιπά επί του Τζόκοβιτς ήταν το 2019 σε τουρνουά στη Σαγκάη.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χαρακτήρισε τον Στέφανο Τσιτσιπά «ενδιαφέροντα τύπο». «Σέβομαι πολύ τον Στέφανο. Εχει βελτιωθεί πολύ μέσα στα χρόνια και πιστεύω πως είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τύπους στο τουρ, με τα ενδιαφέροντά του και εκτός των κορτ, τα μαλλιά του και όλα. Όμως είναι δουλειά την Κυριακή, και για τους δυο μας. Ας κερδίσει ο καλύτερος», δήλωσε.