Skip to main content

Αυτοπυρπολήθηκε μέσα σε Τράπεζα για χρέη

Τέρμα στη ζωή του αποπειράθηκε να δώσει 54χρονος άνδρας ο οποίος λούστηκε με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε έξω από υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Εθν. Αμύνης. Τι απ
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει πλέον η οικονομική κρίση, όπως προκύπτει και από το σημερινό περιστατικό, που συνέβη μέσα στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς της Θεσσαλονίκης, όταν ένας 54χρονος άνδρας αποπειράθηκε να δώσει τέρμα στη ζωή του.

 Ο απελπισμένος άνδρας εισέβαλε στο υποκατάστημα (στη συμβολή των Οδών Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης) και μπροστά στα έντρομα μάτια των εργαζομένων περιέλουσε τα ρούχα του με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε λόγω των μεγάλων χρεών του.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ομάδας «Ζ» της αστυνομίας, οι οποίοι με πυροσβεστήρες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά από τα ρούχα του. Ο 54χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται, ενώ, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δεν φέρει εμφανή εγκαύματα.

Η Τράπεζα Πειραιώς, σε ανακοίνωσή της, πάντως, διαψεύδει τις αρχικές πληροφορίες που την ήθελαν να βγάζει σε πλειστηριασμό το σπίτι του. Εξέφρασε, δε, τη λύπη της για το δυσάρεστο γεγονός που συνέβη, ενώ με επιστολή της διευκρινίζει ότι ο πελάτης της είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές από δεκαπενταετίας και πλέον, τις οποίες στο σύνολό της η Τράπεζα τακτοποίησε, διαγράφοντας το σύνολο του ποσού το έτος 2006.

«Το γεγονός αυτό, μετά από αίτημα του ιδίου, του γνωστοποιήθηκε και με σχετική επιστολή στις 11/12/2008, η οποία κατά λέξη αναφέρει: "Συνεκτιμώντας και συναισθανόμενοι τα προσωπικά σας προβλήματα, αν και δεν υπάρχει οποιαδήποτε υπαιτιότητα της Τράπεζας γι’ αυτά, σας απαλλάσσουμε από κάθε οφειλή σας προς την Τράπεζα και δεν προτιθέμεθα να επιδιώξουμε την εξόφλησή της"», σημειώνει στην επιστολή.

Δυστυχώς, όμως, καταλήγει στην επιστολή, «εκ φεύγει της δυνατότητας της Τράπεζας η κάλυψη άλλων επαγγελματικών ή και προσωπικών εκκρεμοτήτων και υποχρεώσεων του παραπάνω πρώην πελάτη μας και απαλλαγέντος από την Τράπεζα οφειλέτη μας».

Τελευταία ενημέρωση 18:50