Skip to main content

Αύξηση εσόδων για την Hellas Sat

Ενισχυμένα οικονομικά μεγέθη για τη χρήση του 2010 ανακοίνωσε η Hellas Sat θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ.

Ενισχυμένα οικονομικά μεγέθη για τη χρήση του 2010 ανακοίνωσε η Hellas Sat θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ, η οποία διαχειρίζεται τον ελληνικό δορυφόρο Hellas Sat 2 και δραστηριοποιείται στη παροχή δορυφορικών υπηρεσιών στις αγορές της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Νοτίου Αφρικής.

Συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 30,2 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9,8% έναντι της χρήσης του 2009.

Τα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων της (EBITDA) ενισχύθηκαν σημαντικά κατά 16,6% και διαμορφώθηκαν στα 21,5 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2010 έναντι 18,4 εκατ. της προηγούμενης χρήσης.

Ταυτόχρονα το περιθώριο των κερδών προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθε στο 71% παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4,1 μονάδες βάσης από την προηγούμενη χρήση.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν σημαντικά κατά 36% έναντι της περυσινής χρήσης και διαμορφώθηκαν στα 8,49 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της χρήσης του ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρίας κ. Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς δήλωσε: «Σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από δυσχερείς οικονομικές συνθήκες και έντονο ανταγωνισμό η Hellas Sat κατόρθωσε να συνεχίσει την ανοδική της πορεία πετυχαίνοντας όλους τους στόχους της. Το γεγονός ότι ανταγωνιζόμαστε με επιτυχία στις διεθνείς αγορές μεγάλους δορυφορικούς οργανισμούς και μάλιστα με επίπεδο κερδοφορίας σημαντικά υψηλό, καταδεικνύει τη σημασία των παραπάνω επιτευγμάτων».