Skip to main content

Παπανικολάου: Ήρθε ξανά το φάρμακο για τις μεταμοσχεύσεις μυελού οστών

Το φάρμακο έλειψε από το νοσοκομείο για περίπου 10 ημέρες. Το αλκεράν είναι απαραίτητο για ένα μικρό ποσοστό μεταμοσχεύσεων. Τι λέει ο ΠΑΣΜΜΟ

Σήμερα παραδίδεται ξανά στο Νοσοκομείο Παπανικολάου το φάρμακο αλκεράν, που είναι απαραίτητο για τις αυτόλογες μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών, που πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο.

Όπως σημείωσε ο Συντονιστής Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής, Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στη Voria.gr, το φάρμακο έλειψε από το νοσοκομείο για περίπου 10 ημέρες αλλά λόγω προγραμματισμού ούτε αναβλήθηκε αλλά ούτε ακυρώθηκε κάποια μεταμόσχευση. Άλλωστε όπως διευκρίνισε, το συγκεκριμένο φάρμακο είναι απαραίτητο σε ένα μικρό ποσοστό μεταμοσχεύσεων, τις αυτόλογες, στις οποίες δεν τίθεται ζήτημα κατεπείγοντος.

«Το ζητούμενο για εμάς είναι να μην υπάρχει ξανά απουσία του φαρμάκου. Δεν έχει λυθεί το θέμα. Μας ενδιαφέρει να υπάρχει μια συνεχόμενη ροή φαρμάκου», τόνισε από πλευράς η γενική γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Μυελού Οστών (ΠΑΣΜΜΟ), Μαρία Πανδριά.