Skip to main content

Αυγενάκης: Ο Τσίπρας βιάζεται να μιλήσει, να συμπεράνει και να καταδικάσει τα στελέχη του Λιμενικού

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί, παρότι ως πρόβλημα το μεταναστευτικό απασχολεί κυρίαρχα την Ευρωπαϊκή Ένωση και δευτερευόντως -σωστά- την ελληνική πλευρά, να το μεταφέρει στην πολιτική σκηνή του τόπου»

Για το πολυσύνθετο μεταναστευτικό ζήτημα, τις πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνηση της ΝΔ για την καλύτερη αντιμετώπισή του, αλλά και για τις τακτικές του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Με αφορμή το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου τόνισε ότι «όλη η ελληνική κοινωνία, αλλά και όλη η Ευρώπη είναι συγκλονισμένη. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί, παρότι ως πρόβλημα το μεταναστευτικό απασχολεί κυρίαρχα την Ευρωπαϊκή Ένωση και δευτερευόντως -σωστά- την ελληνική πλευρά, να το μεταφέρει στην πολιτική σκηνή του τόπου. Θυμηθείτε πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανήγαγε με στοχευμένες κινήσεις το θέμα που αναπτυσσόταν στα ελληνικά σύνορα -το προσφυγικό και όσα εξελίσσονταν στον Έβρο, την περίοδο που μόλις είχαμε αναλάβει την διακυβέρνηση- ως ευρωπαϊκό θέμα, διότι είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Και πώς με εκείνες τις στοχευμένες πρωτοβουλίες, τις οποίες αγκάλιασε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και το σύνολο των ευρωπαίων ηγετών, αυτομάτως η χώρα μας βρέθηκε να στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην ενίσχυση της πολιτικής φύλαξης των ευρωπαϊκών και ελληνικών συνόρων, με την δημιουργία του φράχτη και πολλών άλλων μέτρων που ελήφθησαν (προσλήψεις συνοριοφυλάκων, ανάπτυξη της συνεργασίας με την Frontex, σύγχρονες τεχνολογίες που ενίσχυσαν το Λιμενικό και καλύτερη εκπαίδευση)».

Επίσης τόνισε ότι «την ίδια στιγμή βλέπουμε τον κ. Τσίπρα, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με απαράδεκτες και άστοχες τοποθετήσεις τους, να προσπαθούν να αναγάγουν το ευρωπαϊκό πρόβλημα, δηλαδή τη συνολική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, σε ελληνικό πρόβλημα! Διαφορά πολιτικών, διαφορά συμπεριφορών! Κι ενώ το Λιμενικό έχει δώσει την ψυχή του κι ακόμα και τώρα παλεύει και αναζητά αγνοούμενους κι ενώ ταυτόχρονα είναι και σε εξέλιξη μία έρευνα που έχει διαταχθεί και εξελίσσεται, ο κ. Τσίπρας βιάζεται να μιλήσει, να συμπεράνει και να καταδικάσει τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος! Και παράλληλα προσπαθεί να συνδέσει τα πάντα με την προηγούμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το θεωρώ άστοχο και δεν βοηθά τη χώρα μας».