Skip to main content

Αυξάνονται οι ληστείες στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης - Γενναίες αποφάσεις από την πολιτεία ζητά ο ΦΣΘ (video)

Μόνο την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν ληστείες και διαρρήξεις σε τουλάχιστον πέντε φαρμακεία, καταγγέλλει ο ΦΣΘ

Στο στόχαστρο των ληστών έχουν μπει τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης το τελευταίο διάστημα, με τη διάρρηξη σε φαρμακείο της Σταυρούπολης το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, να επιβεβαιώνει την αύξηση των περιστατικών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην τελευταία διάρρηξη φαρμακείου στη δυτική Θεσσαλονίκη, οι δύο διαρρήκτες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους τραβούν με απότομες κινήσεις το προστατευτικό ρολό του καταστήματος. Έπειτα διαλύουν τη γυάλινη τζαμαρία και ο ένας από τους δύο εισβάλει στο κατάστημα, ενώ ο δεύτερος κρατάει τσίλιες. Αφού αδειάσει το ταμείο τρέπονται και οι δύο σε φυγή.

Σε άλλη περίπτωση, πριν από ένα μήνα, ο κουκουλοφόρος εισβάλλει κραδαίνοντας το μαχαίρι σε κατάστημα ψιλικών στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Παρά την παρουσία και άλλου πελάτη ζητά επιτακτικά τα χρήματα από τον υπάλληλο και μόλις τα παίρνει τρέπεται σε φυγή.

Ο δράστης της ληστείας ταυτοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Ο δράστης βρίσκεται ήδη στη φυλακή για άλλη ληστεία ενώ ταυτοποιήθηκαν και δυο συνεργοί του.

«Tα φαρμακεία ήταν και είναι στόχος από κακοποιά στοιχεία που πάνε για τα 20 και τα 30 ευρώ. Πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις από τη πολιτεία για την προστασία του ευαίσθητου χώρου του φαρμακείου», όπως λέει ο Γεώργιος Κιοσές, Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), μόνο μέσα στην τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν ληστείες και διαρρήξεις τουλάχιστον σε πέντε φαρμακεία, όλα στην ανατολική πλευρά της πόλης, Μάλιστα σε δύο εξ αυτών οι δράστες άρπαξαν χρήματα από το ταμείο με την απειλή μαχαιριού.

Video file

 

Video file