Skip to main content

Βαβούσκος κατά Γάκη: Με αγνόησε πλήρως και με κατέταξε ατυχώς για αυτόν στον συνδυασμό Ζέρβα

Ο Αναστάσιος Βαβούσκος, που ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος και παραιτήθηκε σε τέσσερις ημέρες, εκφράζει την πικρία του για τη στάση του Βασίλη Γάκη - Οι λόγοι παραίτησής του

Τους λόγους της παραίτησής του από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης τέσσερις ημέρες μετά την ορκωμοσία του εξηγεί ο Αναστάσιος Βαβούσκος, μέλος του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», στρέφοντας παράλληλα βέλη στον επικεφαλής της παράταξης, Βασίλη Γάκη, που -όπως λέει-, τον μετέγραψε «ατυχώς γι' αυτόν» στον συνδυασμό της παράταξης Ζέρβα «Ναι στη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Βαβούσκος ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος ως πρώτος επιλαχών της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» στη θέση του Πασχάλη Τουντούρη, που παραιτήθηκε.

«Όλα όμως τα παραπάνω διέλαθαν της προσοχής του κ. Γάκη, με αποτέλεσμα με ατυχή τρόπο να με μεταγράψει από μόνος του ατυχώς στον συνδυασμό του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα «Ναι στη Θεσσαλονίκη». Λησμονώντας, όμως, ότι ο συνδυασμός αυτός είναι εν λειτουργία μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 και ενθυμούμενος εντονότερα τον διάλυση του, που ο ίδιος ανακοίνωσε στις 3 Αυγούστου 2023, προτρέποντας μας να πορευτούμε σύμφωνα με την βούληση μας», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αναβολή του δημοτικού συμβουλίου στις 13 Δεκεμβρίου λόγω μη απαρτίας, ο κ. Γάκης ανέφερε για την παραίτηση του κ. Βαβούσκου μέσα σε τέσσερις ημέρες ότι «είναι μια ακόμα απόδειξη της διάλυσης της διοίκησης».

Στη σημερινή του δήλωσε ο κ. Βαβούσκος εκφράζει την πικρία του για το σχόλιο του κ. Γάκη και σημειώνει πως «οι προσωπικοί λόγοι οι οποίοι προέκυψαν εκτάκτως, που επικαλέστηκα στην δήλωση παραιτήσεώς μου, συνιστούν ευγενική και διακριτική διατύπωση της απογοητεύσεως, την οποία ένιωσα, όταν ακόμη και τέσσερις ημέρες μετά την ορκωμοσία μου ως δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» ο de facto αρχηγός αυτής κ. Βασίλειος Γάκης με αγνόησε πλήρως».

«Ούτε παρέστη στην ορκωμοσία μου ούτε με συνεχάρη έστω και αργότερα, ούτε με κάλεσε να μου εκθέσει τις θέσεις του συνδυασμού μας "Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα" επί των εβδομήντα τριών (73) θεμάτων της ήδη αναβληθείσης συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντιθέτως, παραβλέποντας ότι η παράταξή μας, της οποίας ηγείται, απέκτησε ένα νέο μέλος, με κατέταξε ατυχώς γι’ αυτόν, στον συνδυασμό του νυν Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, καταλήγει.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βαβούσκου:

Προ δύο ημερών ο κ. Βασίλειος Γάκης, de facto επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» μετά την παραίτηση του de jure αρχηγού αυτού Νίκου Ταχιάου, έκανε δηλώσεις για την εικόνα διαλύσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, στις οποίες με ατυχή τρόπο ανέμειξε ατυχώς και το όνομα μου. Κατά τα δημοσιεύματα, ο κ. Γάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Για ποιον λόγο ο κ. Βαβούσκος, ο οποίος ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη Ζέρβα την Παρασκευή, παραιτήθηκε την Δευτέρα. Είναι μία ακόμη απόδειξη της διάλυσης της μέχρι πρότινος διοίκησης».

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, οφείλω να επισημάνω, ότι ως α΄ πλέον επιλαχών του συνδυασμού του Νίκου Ταχιάου «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» στις δημοτικές εκλογές του 2019, κλήθηκα να εισέλθω στο Δημοτικό Συμβούλιο στην θέση του παραιτηθέντος δημοτικού Συμβούλου κ. Πασχάλη Τουντούρη, επίσης υποψηφίου με τον συνδυασμό του Νίκου Ταχιάου «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» στις εκλογές του 2019. Γι’ αυτό άλλωστε τον λόγο, και ο επόμενος επιλαχών υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, που θα κληθεί στη θέση μου θα είναι – το τονίζω – από τον συνδυασμό του Νίκου Ταχιάου «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα».

Όλα όμως τα παραπάνω διέλαθαν της προσοχής του κ. Γάκη, με αποτέλεσμα με ατυχή τρόπο να με μεταγράψει από μόνος του ατυχώς στον συνδυασμό του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα «Ναι στη Θεσσαλονίκη». Λησμονώντας, όμως, ότι ο συνδυασμός αυτός είναι εν λειτουργία μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 και ενθυμούμενος εντονότερα τον διάλυση του, που ο ίδιος ανακοίνωσε στις 3 Αυγούστου 2023, προτρέποντας μας να πορευτούμε σύμφωνα με την βούληση μας.

Επειδή, δε, δεν θέλω να αφήσω καμία «σκιά» ως προς τους λόγους παραιτήσεως μου, ώστε ανακριβείς ερμηνείες της εικαζομένης βουλήσεως μου να επικαλύπτουν την πραγματικότητα, διευκρινίζω, ότι «οι προσωπικοί λόγοι οι οποίοι προέκυψαν εκτάκτως», που επικαλέστηκα στην δήλωση παραιτήσεως μου, συνιστούν ευγενική και διακριτική διατύπωση της απογοητεύσεως, την οποία ένιωσα, όταν ακόμη και τέσσερις ημέρες μετά την ορκωμοσία μου ως δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» ο de facto αρχηγός αυτής κ. Βασίλειος Γάκης με αγνόησε πλήρως.

Ούτε παρέστη στην ορκωμοσία μου, ούτε με συνεχάρη έστω και αργότερα, ούτε με κάλεσε να μου εκθέσει τις θέσεις του συνδυασμού μας «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» επί των εβδομήντα τριών (73) θεμάτων της ήδη αναβληθείσης συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντιθέτως, παραβλέποντας ότι η παράταξη μας, της οποίας ηγείται, απέκτησε ένα νέο μέλος, με κατέταξε ατυχώς γι’ αυτόν, στον συνδυασμό του νυν Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα «Ναι στην Θεσσαλονίκη». 

Ύστερα απ’ όλα αυτά, η πιο αξιοπρεπής και συνετή πράξη ήταν αυτή της παραιτήσεως μου.

Δρ. Αναστάσιος Βαβούσκος, δικηγόρος».