Skip to main content

Basket League: Έως το 2025 στον Άρη ο Γιάννης Καστρίτης

Οι δύο πλευρές έβαλαν σήμερα υπογραφές στο νέο συμβόλαιο που θα διατηρήσει τον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων» για άλλα δύο χρόνια

Ουσία στην προ ημερών προφορική συμφωνία που είχαν για ανανέωση της συνεργασίας τους έδωσαν ο Γιάννης Καστρίτης και οι διοικούντες την ΚΑΕ Άρης.

Οι δύο πλευρές έβαλαν σήμερα (15/6) υπογραφές στο νέο συμβόλαιο που θα διατηρήσει τον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων» για άλλα δύο χρόνια.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Άρης αναφέρει:

«Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Γιάννη Καστρίτη μέχρι το 2025.

Ο 41χρονος κόουτς υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο με την ομάδα μας, στον πάγκο της οποίας κάθισε τα τελευταία δύο χρόνια, έχοντας και μία θητεία σ’ αυτήν στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου 2018-19. Είναι ο προπονητής με τον οποίο το 2021 ξεκίνησε η ανοδική πορεία του ΑΡΗ και παραμένει στο «τιμόνι» της ομάδας, με μακροπρόθεσμο πλάνο, ώστε να προχωρήσει στην υλοποίηση του στόχου που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στην ελίτ του ελληνικού, και όχι μόνο, μπάσκετ.

Γεννηθείς στις 4 Απριλίου του 1982, ο Τριπολιτσιώτης προπονητής αγωνίστηκε στον Γ.Σ. Αρκαδίας, τον Αρκαδικό και την Παναχαϊκή. Σε ηλικία μόλις 24 ετών, ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του, στην Απολλωνιάδα, ενώ από το 2006 έως το 2008 διετέλεσε βοηθός προπονητή στην Ολυμπιάδα Πατρών, στο πρωτάθλημα της Α1.

Το 2009 μεταπήδησε στον Αρκαδικό, στον οποίο θήτευσε ως ασίσταντ κόουτς μέχρι το 2012, όταν και ανέλαβε τη θέση του πρώτου προπονητή. Το 2015, σε ηλικία 33 ετών, οδήγησε την ομάδα του στην Α1, όντας ο νεαρότερος προπονητής που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Μετά από την παρθενική σεζόν του στα «σαλόνια», το καλοκαίρι του 2016 «μετακόμισε» στα Τρίκαλα, τα οποία οδήγησε στην καλύτερη σεζόν της ιστορίας τους και τη 10η θέση. Τον Μάιο του 2017 ανέλαβε την Κύμη και την οδήγησε στην 7η θέση και τα πλέι οφ. Τον Δεκέμβριο του 2018 ανέλαβε τον ΑΡΗ, ο οποίος τερμάτισε στην 9η θέση.

Το καλοκαίρι του 2019 υπέγραψε στον Ηρακλή και τον Ιανουάριο του 2020 ανέλαβε τη Χάποελ Τελ Αβίβ, ενώ το 2021 συμφώνησε με τον ΑΡΗ.

Σε εθνικό επίπεδο, ο Γιάννης Καστρίτης ήταν ο κόουτς της Εθνικής Κ19 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τερμάτισε στη 10η θέση».