Skip to main content

Βάζει τα γιορτινά της η Θεσσαλονίκη: Έλατο και φάτνη στην Αριστοτέλους, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς η χριστουγεννιάτικη αγορά

Ξεκινά τις επόμενες ημέρες ο στολισμός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην Αριστοτέλους και σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης

Η αντίστροφη μέτρηση για την εορταστική περίοδο έχει αρχίσει και σταδιακά οι Θεσσαλονικείς θα αρχίσουν να μπαίνουν από τις επόμενες ημέρες στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ο στολισμός στο κέντρο της πόλης από τον δήμο Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει στο τέλος της της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης. Και φέτος την τιμητική της θα έχει η πλατεία Αριστοτέλους, όπου θα στηθεί ένα μεγάλο έλατο, κεντρικά σημεία του άξονα θα στολιστούν, ενώ θα φωταγωγηθούν και κεντρικοί δρόμοι της πόλης.

Τα βλέμματα μικρών και μεγάλων θα κεντρίζει για άλλη μια χρονιά το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τον εντυπωσιακό εναλλασσόμενο φωτισμό του που θα κοσμεί στην κεντρική πλατεία της πόλης. Σταδιακά πρόκειται να τοποθετηθούν στην πλατεία Αριστοτέλους η φάτνη και τα ξύλινα σπιτάκια, ένα εκ των οποίων θα φιλοξενεί φιλανθρωπικές δράσεις. Εορταστικός διάκοσμος θα τοποθετηθεί και σε κεντρικά σημεία της Αριστοτέλους.

Συνεργεία του δήμου έχουν ξεκινήσει να τοποθετούν τον εναέριο στολισμό στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Θεσσαλονίκης. Η Τσιμισκή, η Βασιλίσσης Όλγας, η Λαμπράκη, η Λεωφόρος Νίκης είναι κάποιοι από τους δρόμους που θα φωτιστούν.

Παράλληλα, στο βόρειο τμήμα της Αριστοτέλους, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, θα στηθεί η χριστουγεννιάτικη αγορά από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Στην περιοχή πρόκειται να τοποθετηθούν έως 39 ξύλινοι οικίσκοι-περίπτερα, οι οποίοι θα διατίθενται σε επαγγελματίες ειδών εστίασης και όχι μόνο. Οι εργασίες για την προετοιμασία λειτουργίας της αγοράς θα ξεκινήσουν στις 27 Νοεμβρίου, προκειμένου αυτή λειτουργήσει στις 7 Δεκεμβρίου και να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Εκεί, καθημερινά, από τις 10:00 π.μ. έως τις 23:30 μ.μ., θα μπορούν να αγοράζουν μικρογεύματα και σάντουιτς, χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά γλυκά,  πίτες παραδοσιακές, λουκουμάδες και ζεστά ροφήματα, καθώς και χριστουγεννιάτικα είδη δώρων, παιχνίδια και βιβλία.

Τα φώτα αναμένεται να ανάψουν το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα, με πιθανότερη ημερομηνία στις 7 Δεκεμβρίου, οπότε και θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η χριστουγεννιάτικη αγορά. Ο δήμος Θεσσαλονίκης στολίζει  κεντρικούς και εμπορικούς οδικές άξονες και στις έξι Δημοτικές Κοινότητες. Και φέτος τον σχεδιασμό για τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης έχει αναλάβει ο Γιώργος Γονιάδης, στενός συνεργάτης του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα.