Skip to main content

Βεβαίωση Κουτρουμάνη για τους εργαζόμενους της ΟΑ

«Η κυβέρνηση θα ικανοποιήσει όλα τα θεμιτά και δίκαια αιτήματα και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που είχε προχωρήσει η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής», διαβεβα
«Η κυβέρνηση θα ικανοποιήσει όλα τα θεμιτά και δίκαια αιτήματα που έχουν γεννηθεί από το νόμο 3717/2009 και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που είχε προχωρήσει η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής», διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Μιλώντας χθες στη Βουλή, είπε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για τη μεταφορά του προσωπικού, σε διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι 15 Απριλίου 2010.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Μαυρίκου, που μίλησε για «ιδιωτικοποιήσεις, σκάνδαλα και εγκλήματα πρώτου μεγέθους σε βάρος των εργαζομένων από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ», ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι έχουν υποβληθεί 2.403 αιτήσεις και έχουν συσταθεί ειδικές Επιτροπές που θα τις εξετάσουν.

«Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, η πολιτεία θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και θα τηρήσει απόλυτα τη νομιμότητα σε σχέση με τα δικαιώματα που έχουν οι εργαζόμενοι και έχουν γεννηθεί από το σχετικό νόμο της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην εφαρμογή του νόμου για την απονομή των συντάξεών τους, ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι έχει εκδοθεί εγκύκλιος και η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι οι αιτήσεις έχουν υποβληθεί μετά τις 15 Δεκεμβρίου του 2009 και δεν ήταν δυνατό να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσα σε δύο μήνες και να έχουν εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις.

Παράλληλα, όπως είπε, το υπουργείο Εργασίας, μετά την εξέλιξη της μη κύρωσης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, προωθεί άμεσα την κοινή υπουργική απόφαση έτσι ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες διευκρινίσεις για την εφαρμογή του νόμου, όσο και των δικαιωμάτων που έχουν γεννηθεί.

«Κανένας εργαζόμενος στον αέρα», διαβεβαιώνει ο Ρέππας

«Κανένας δεν μένει στον αέρα», ξεκαθάρισε –αναφερόμενος στους εργαζομένους της Ολυμπιακής Αεροπορίας ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

«Η κυβέρνηση κάνει το καθήκον της», υπογράμμισε ο υπουργός, εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια στο πλαίσιο των οικονομικών οριζόντων της χώρας για άνισες ρυθμίσεις. «Οι τρεις Επιτροπές για την εξέταση των αιτήσεων μεταφοράς προσωπικού λειτουργούν και στην προβλεπόμενη προθεσμία θα ικανοποιηθούν οι περίπου 2.400 εργαζόμενοι, που έχουν καταθέσει αιτήσεις», κατέληξε.