Skip to main content

Βενιζέλος: Επιδίωξη η αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να προβεί στα απαραίτητα βήματα, για να αποφύγει την κλιμάκωση σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι κανόνες από την Τουρκία, υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Η Ελλάδα είναι έτοιμη να προβεί στα απαραίτητα βήματα, για να αποφύγει την κλιμάκωση σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι κανόνες από την Τουρκία, υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, από την Κύπρο.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να προστατεύσει τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή και να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της και κυρίως την εθνική της κυριαρχία και την εθνική της ακεραιότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη στάση της χώρας, ώστε να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο διεθνή ρόλο και τα ανοίγματα της Τουρκίας, σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν ενεργεί αναλόγως του τι πράττει η γειτονική χώρα.

«Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε στην περιοχή, τα οποία πρέπει να τα κάνουμε αυτοτελώς και όχι επειδή η Τουρκία πρόλαβε να κάνει μία κίνηση», επεσήμανε.

Τέλος, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ήδη έχει αναλάβει η Ελλάδα, τονίζοντας ότι με την παρουσία της στα πολύ μεγάλα διεθνή μέτωπα θα αναβαθμίσει την αξιοπιστία και το ρόλο της, πάντα με πρωτεύοντα στόχο την επίλυση των προβλημάτων.