Skip to main content

Βίντεο από τα εκατομμύρια χάπια πρεγκαμπαλίνης που εντοπίστηκαν στο Λαύριο

Συναγερμό σε ΕΥΠ και Λιμενικό έχει προκαλέσει ο εντοπισμός 4 εκατ. αντιεπιληπτικών χαπιών σε αλιευτικό σκάφος στο Λαύριο

Συναγερμό σε ΕΥΠ και Λιμενικό έχει προκαλέσει ο εντοπισμός τεσσάρων εκατομμυρίων αντιεπιληπτικών χαπιών, το βράδυ της Πέμπτης, μέσα σε παλιό αλιευτικό σκάφος ανοικτά από το λιμάνι του Λαυρίου. Προηγήθηκε μυστική παρακολούθηση από άνδρες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ενός υπηκόου Αιγύπτου, ο οποίος έφτασε αεροπορικώς στην Ελλάδα μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Συναγερμός σε ΕΥΠ και Λιμενικό: Εντοπίστηκε σκάφος που μετέφερε λαθραία πάνω από 3,7 εκατ. χάπια

Ο αλλοδαπός μετά την άφιξή του στη χώρα μας κατευθύνθηκε οδικώς στο λιμάνι του Λαυρίου και επιβιβάστηκε σε αλιευτικό σκάφος, στο οποίο τον περίμεναν δύο ομοεθνείς του. Λίγη ώρα μετά τον απόπλου, στελέχη του Λιμενικού που είχαν στο μεταξύ ειδοποιηθεί καταδίωξαν με ταχύπλοο σκάφος και ακινητοποίησαν το αλιευτικό, υποχρεώνοντάς το να επιστρέψει στο λιμάνι του Λαυρίου.

Το φορτίο –περίπου 4 εκατ. χάπια– δεσμεύθηκε και για την υπόθεση ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, αλλά και το ΣΔΟΕ, ενώ δείγματα των δισκίων πρόκειται να σταλούν για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Τα πεντακόσια χαρτοκιβώτια βάρους 3.147,500 κιλών, που περιείχαν συνολικά 3.750.000 κάψουλες-χάπια  με τη δραστική-φαρμακευτική ουσίας Pregabalin Nervigesic εντοπίσθηκαν από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου παρουσία στελεχών του Τελωνείου Λαυρίου, σε ιδιωτικό σκάφος σημαίας του Ηνωμένου Βασίλειου.

Σημειώνεται ότι η πρεγκαμπαλίνη, που διατίθεται στο εμπόριο με την επωνυμία Lyrica μεταξύ άλλων, είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της επιληψίας, του νευροπαθητικού πόνου, της ινομυαλγίας, του συνδρόμου ανήσυχων ποδιών και της γενικευμένης διαταραχής άγχους.