Skip to main content

BlackRose: To επαγγελματικό dress code της Θεσσαλονίκης

Η σχεδιάστρια μόδας και ενδυματολόγος Μάρθα Αδαμίδου δημιουργεί επαγγελματικές στολές για πάνω από 50 επιχειρήσεις σε εστίαση, φιλοξενία και εμπόριο.

Είχε βαρεθεί να βλέπει σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια το προσωπικό να φορά στολές χωρίς φαντασία και να μην ακολουθεί ένα dress code που να αναδεικνύει την ταυτότητα και τις ιδιαιτερότητες της κάθε επιχείρησης. Για αυτό και αποφάσισε να κάνει τη δική της πρόταση στις επαγγελματικές στολές, καταφέρνοντας σε μόλις ενάμιση χρόνο από την έναρξη της δραστηριότητάς της να «ντύνει» τους εργαζομένους σχεδόν όλης της νυχτερινής ζωής της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Η σχεδιάστρια μόδας και ενδυματολόγος Μάρθα Αδαμίδου, με την εταιρεία BlackRose by DI.MA.DO, έχει στο χαρτοφυλάκιό της πάνω από 50 επιχειρήσεις του χώρου της εστίασης, της φιλοξενίας και του εμπορίου (καφέ, μπαρ, νυχτερινές σκηνές, ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα) και μάλιστα μερικές από τις πιο γνωστές της πόλης. Φροντίζει ακόμα και το ντύσιμο των ταξιτζήδων της Κατερίνης, που ήθελαν να υιοθετήσουν μια διαφορετική αμφίεση στην επαγγελματική τους καθημερινότητα και ζήτησαν τη βοήθειά της.

Η Μάρθα Αδαμίδου δεν σχεδιάζει όμως μόνο τις στολές, αναλαμβάνει και το styling των εργαζομένων, αφού σε κάθε παράδοση είναι παρούσα, για να τους δείξει πώς να υποστηρίζουν και να αναδεικνύουν τα ρούχα. Δεν είναι δε λίγοι εκείνοι που την ευχαριστούν, γιατί έκανε λειτουργικά ευκολότερη τη δουλειά τους, αλλά και πιο ευχάριστη, αφού μια στιλάτη στολή τούς χαρίζει άλλη αυτοπεποίθηση. Άλλωστε, η Μάρθα Αδαμίδου μιλά πάντα μαζί τους πριν καταλήξει στο σχέδιο των στολών, ώστε να λάβει υπόψη τις ανάγκες τους. Συχνά μάλιστα, προσαρμόζει τις επαγγελματικές στολές που σχεδιάζει στο μουσικό σχήμα των νυχτερινών μαγαζιών, στη σεζόν, ακόμα και στις εορταστικές τους εκδηλώσεις. Το δε μότο της είναι «χαρούμενο προσωπικό σημαίνει χαρούμενοι πελάτες» και με αυτό κατά νου πορεύεται.



Μεγάλωσε μέσα στις κλωστές

Η Μάρθα Αδαμίδου μεγάλωσε μέσα στις κλωστές και στα πατρόν, αφού οι γονείς της, Θανάσης και Θάλεια, είχαν βιοτεχνία ενδυμάτων στον Εύοσμο. Θυμάται μάλιστα που στα 8 της την είχαν χάσει κάποια μέρα μέσα στη βιοτεχνία, για να τη βρουν τελικά να γαζώνει ένα ρούχο, που είχε φτιάξει από διάσπαρτα κομμάτια. «Το παιδικό μου παιχνίδι ήταν τα κουμπιά» λέει στη Voria.gr, εξηγώντας την μεγάλη της αγάπη για το σχέδιο μόδας. Η ζωή βέβαια την πήγε για αρκετό καιρό… αλλού, αφού επί 19 χρόνια εργαζόταν ως area manager σε γνωστό όμιλο μόδας. Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε το 1996, οπότε και ξεκίνησε την δική της φίρμα ως σχεδιάστρια, την DI.MA.DO. Ασχολήθηκε κυρίως με το fashion print, λάνσαρε πρώτη σειρές για μαμά και κόρη, ενώ έβγαλε και μαγιό. Σήμερα δουλεύει χονδρική σε Ελλάδα και Κύπρο, έχει στη γκάμα της και πιο μεγάλα νούμερα, πρόσφατα επελέγη από τα Εθνικά Καλλιστεία GS Hellas για μια σειρά μαγιό αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας, ενώ πέρυσι σχεδίασε για το Make a Wish το t-shirt της καμπάνιας «Wish Upon a star».


 
Το κομμάτι των επαγγελματικών στολών μπήκε στη ζωή της πριν από ενάμιση χρόνο με τη BlackRose by DI.MA.DO, το νέο της «παιδάκι», όπως το χαρακτηρίζει, που διοχέτευσε την αγάπη της για τη μόδα σε κάτι εντελώς διαφορετικό από ότι έκανε όλα αυτά τα χρόνια.