Skip to main content

Βόλος: Πέθανε ο ιδιοκτήτης της ΕΨΑ Νίκος Τσαούτος

Η εξόδιος αλολουθία για τον γνωστό επιχειρηματία θα τελεστεί στις 4 το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου

Σε ηλικία 94 χρόνων έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Νίκος Τσαούτος, μια ισχυρή προσωπικότητα της Μαγνησίας, ιδιοκτήτης της εταιρείας αναψυκτικών ΕΨΑ, με έδρα την Αγριά Βόλου.

Ο Νίκος Τσαούτος αγόρασε το 1969 την ΕΨΑ και τη έκανε γνωστή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η ενασχόλησή του με τα αναψυκτικά ξεκίνησε στον Βόλο με μία σχετικά μικρή βιοτεχνία παρασκευής αναψυκτικών.
Όμως, είχε όραμα και με μεγάλη εργατικότητα πέτυχε ο ίδιος και η οικογένειά του η «Λεμονάδα Τσαούτου» να γίνει διάσημη πέρα από τα όρια της πόλης και να μπει πιο δυναμικά στο συγκεκριμένο κομμάτι της βιομηχανικής παραγωγής.

Ο Νίκος Τσαούτος συμμετείχε στη Διοίκηση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας (ΑΕΔΕΠ) για 18 συνεχή έτη και τα τελευταία 14 ήταν πρόεδρος.

Στη διαδρομή του απέδειξε ότι βασικό συστατικό της επιτυχίας μίας συνεργασίας είναι η εμπιστοσύνη και το 2021 ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος της ΑΕΔΕΠ.

Ο γνωστός επιχειρηματίας των αναψυκτικών και για πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια αφήνοντας τη διοίκηση της εταιρείας στα χέρια των παιδιών του Πέννυς και Μιχάλη Τσαούτου.

Η κόρη του τον αποχαιρετά με ένα συγκινητικό μήνυμα στα social media:
«Πατέρα μου, σήμερα πήγες στην ψηλότερη κορυφή, αν και η μεγάλη σου αγάπη ήταν το Πήλιο. Βαριά η κληρονομιά που μας αφήνεις. Πολύ δύσκολο να σου μοιάσουμε. Άπειρες και όμορφες οι αναμνήσεις».

Ο Νίκος Τσαούτος ήταν επίτιμο μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου, με τεράστια προσφορά σε όλους τους τομείς, με αποτέλεσμα να αποτελεί τον στυλοβάτη του Συλλόγου.

Σε ανάρτησή του ο Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου αναφέρει ότι «η αγάπη του για τον Σύλλογο δεν θα ξεχαστεί και θα μείνει για πάντα ανεξίτηλη στην ιστορία του.

Η μεγάλη οικογένεια του Ε. Ο. Σ. Βόλου εκφράζει τη βαθιά της θλίψη, και στους οικείους του μεταφέρει τα ειλικρινή συλλυπητήρια από όλα τα μέλη του».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα, Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, στις 4 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.