Skip to main content

Βόλος: Συγκλονίζει ο πατέρας του βρέφους που παρασύρθηκε από μηχανή - «Ήταν μεθυσμένος, ζητάω δικαιοσύνη»

«Εάν πήγαινε με 30 – 40 χιλιόμετρα η μηχανή θα κοκκάλωνε όταν πατούσε τα φρένα», τόνισε ο πατέρας του αδικοχαμένου βρέφους - Οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης ο οδηγός της μηχανής

Ήταν βράδυ του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου στο κέντρο του Βόλου όταν μοτοσικλέτα παρέσυρε πεζό που κρατούσε στην αγκαλιά το εγγόνι του. Το μωρό έφυγε από τα χέρια του παππού του και έπεσε με δύναμη στην άσφαλτο όπου βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Ο νεαρός οδηγός της μηχανής στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι έκανε ελιγμούς για να αποφύγει τον 53χρονο που πετάχτηκε μπροστά του, με συνέπεια να τον παρασύρει, να χάσει τον έλεγχο της μηχανής, να ανατραπεί και να προσκρούσει σε σταθμευμένο όχημα. Ο ίδιος έμεινε τραυματισμένος στην άσφαλτο, ενώ η μηχανή χωρίς τον αναβάτη εκινείτο για άλλα 70- 100 μέτρα από το σημείο του τραγικού συμβάντος.

«Δεν έχει προφυλακιστεί… δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Δεν είμαι ούτε δικηγόρος ούτε δικαστής, ούτε τίποτα» τόνισε μιλώντας στο Mega πατέρας του βρέφους. Και πρόσθεσε: «Ήταν το πρώτο μας παιδάκι. Είναι απίστευτο. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο».

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του:

«Εννοείται ότι είχε χώρο να περάσει. Εάν πήγαινε με 30 – 40 χιλιόμετρα η μηχανή θα κοκκάλωνε όταν πατούσε τα φρένα. Δεν υπάρχει φρενάρισμα» ανέφερε ο πατέρας του βρέφους.

Παράλληλα, ο ίδιος αποκάλυψε πως βγήκαν κι επισήμως τα αποτελέσματα του αλκοτέστ και ο μοτοσικλετιστής οδηγούσε μεθυσμένος: «Έχει βγει η μέθη που είναι 1.10. Το όριο μοτοσικλετιστή 0.10 και ο άνθρωπος έχει 1.10».

«Η μηχανή ζυγίζει 280 κιλά. Έχει ABS αν πήγαινε με 40 χιλιόμετρα. Την ώρα που έπεσε πάνω στο παιδί χτύπησε θα είχε σταματήσει εκεί… Πέφτει πάνω και σύρεται πορεία της. Από αυτό και μόνο δείχνει ότι είχε μεγάλη ταχύτητα» τόνισε ο πατέρας του μωρού.

Την ίδια στιγμή, απορεί πώς είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ελεύθερος ο 33χρονος οδηγός, ο οποίος άλλωστε και στο παρελθόν είχε συλληφθεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ: «Κάποιος δεν έχει κάνει καλά τη δουλειά του. Έχουν τη μέθη, έχουν την υπερβολική ταχύτητα, τους επικίνδυνους ελιγμούς και έχουν και την μαρτυρία του ντελιβέρα. Τι άλλο θέλουν να δουν δεν καταλαβαίνω».

«Ζητάω δικαιοσύνη για το παιδί μου. Είναι πολύ δύσκολο σε μία κλειστή όπως είναι ο Βόλος, να βλέπεις τον άνθρωπο αυτόν που έχει προκαλέσει τόσο πόνο στην οικογένεια μου και να κυκλοφορεί ελεύθερος. Δεν θα σου κρύψω ότι τον είδα μπροστά μου. Τι κάνεις; Όλοι αυτοί οι δικαστές κι όλοι αυτοί στην δικαιοσύνη δεν έχουν παιδιά; Δηλαδή άμα ήταν το δικό τους το παιδί τι θα έκαναν;» κατέληξε ο πατέρας του βρέφους.