Skip to main content

Βορίδη κατεβάζει στην Περιφέρεια Αττικής ο ΛΑΟΣ

Με Άδωνι και Πλεύρη για αντιπεριφερειάρχες, ο Γ.Καρατζαφέρης παίζει τα πιο δυνατά του χαρτιά στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, στοχεύοντας στην αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.
Ο κύβος ερρίφθη και ο Γιώργος Καρατζαφέρης αποφάσισε να παίξει με τα πιο δυνατά του χαρτιά στην εκλογική μάχη για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Είναι λοιπόν ζήτημα ημερών η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάκη Βορίδη για την Περιφέρεια Αττικής, με υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες τη βασική γραμμή κρούσης του ΛΑΟΣ στο Λεκανοπέδιο: τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Αθανάσιο Πλεύρη.

Με αυτές τις κινήσεις ο Γ.Καρατζαφέρης κινείται σε δύο επίπεδα. Καταρχάς, κλείνει γρήγορα το εσωτερικό μέτωπο που άνοιξε το τελευταίο διάστημα στον ΛΑΟΣ, λόγω του ότι οι βουλευτές του κόμματος δεν είδαν με καλό μάτι τη στήριξη στον Νικήτα Κακλαμάνη για τον Δήμο Αθηναίων, ζητώντας αυτόνομη κάθοδο σε κάποιες μεγάλες περιφέρειες και δήμους. Ενδεικτικές είναι οι σχετικές δηλώσεις, την Τετάρτη, του ίδιου του Μάκη Βορίδη.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δίνει την καλύτερη δυνατή απάντηση στη ΝΔ και στον εκλεκτό της, από χθες, για την Περιφέρεια Αττικής, Βασίλη Κικίλια. Η υποψηφιότητα του Μάκη Βορίδη, με την αμέριστη στήριξη από Πλεύρη-Γεωργιάδη, είναι ικανή να διεμβολίσει το χώρο της κατακερματισμένης Δεξιάς στην Αττική, καταγράφοντας πολύ υψηλότερα ποσοστά από αυτά του ΛΑΟΣ σε επίπεδο εθνικών εκλογών και δημιουργώντας έτσι ένα μεγάλο ρήγμα στη ΝΔ. Ο Μάκης Βορίδης, άλλωστε, ένας από τους δύο-τρεις καλύτερους ρήτορες στην ελληνική πολιτική σκηνή, χαίρει διακομματικής εκτίμησης για την κοινοβουλευτική του παρουσία τόσο από τους συναδέλφους του όσο και τους πολίτες που τον παρακολουθούν στη Βουλή και σε δημόσιες συζητήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Αττικής με το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ θα είναι επίσης ο Αθανάσιος Κατσιγιάννης (πρώην βουλευτής της ΝΔ), ο Κωνσταντίνος Πάσχος (πρώην μέλος της ΚΕ της ΝΔ και πρώην πρόεδρος του ΗΣΑΠ) και ο Α.Φράγκος, υιός του πρώην νομάρχη Ανατολικής Αττικής με τη ΝΔ Δ.Φράγκου, όλοι τους αποστασιοποιημένα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.