Skip to main content

Βορίδης για πανεπιστήμια: Οταν τελούνται αυτόφωρα αδικήματα θα παρεμβαίνει η αστυνομία

Για τη λειτουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο απολογιστικά για «μια εν μέρει επιτυχημένη παρέμβαση» και επανέλαβε ότι «θα δούμε πόσο ακόμα χρειάζεται»

«Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η ενίσχυση της ασφάλειας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης σε ερώτηση που δέχτηκε αναφορικά με το μέλλον της πανεπιστημιακής αστυνομίας, σε τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

«Η κατάσταση στην ασφάλεια σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν είναι πολύ βελτιωμένη. Δεν σημαίνει ότι λύθηκαν όλα τα θέματα. Βρισκόμαστε σε ένα διαφορετικό πεδίο», είπε αρχικά ο υπουργός Επικρατείας, εξηγώντας έτσι την «ανάγκη» να «επαναξιολογηθεί ο τρόπος της χρήσης της πανεπιστημιακής αστυνομίας».

«Ποιοι, πόσοι, υπό ποιες προϋποθέσεις χρειάζονται, εφόσον υπάρχει μια καλύτερη κατάσταση στα πανεπιστήμια;» διερωτήθηκε ο κ. Βορίδης σκιαγραφώντας το νέο πλαίσιο που επιθυμεί να διαμορφώσει η κυβέρνηση. «Εφόσον έχει βελτιωθεί η κατάσταση χρειαζόμαστε και τους 1.000;», είπε στη συνέχεια.

Για τη λειτουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας έκανε λόγο απολογιστικά για «μια εν μέρει επιτυχημένη παρέμβαση» και επανέλαβε ότι «θα δούμε πόσο ακόμα χρειάζεται».

Ο Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε πάντως ότι «όταν τελούνται στα πανεπιστήμια αυτόφωρα αδικήματα, κακουργήματα και πλημμελήματα θα παρεμβαίνει η αστυνομία και η πανεπιστημιακή αστυνομία για να αποκατασταθεί η τάξη».