Skip to main content

Βορίδης: Η συνάντηση πρωθυπουργού-αγροτών θα γίνει αλλά μάλλον όχι τη Δευτέρα

«Πρέπει να προσδιοριστεί από την πλευρά των αγροτών η σύνθεση της αντιπροσωπείας τους και από την πλευρά της κυβέρνησης θέλουμε να ωριμάσουμε αυτά που σκεφτόμαστε», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας

 

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες «μάλλον δεν θα γίνει τη Δευτέρα», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Βορίδης σημείωσε: «Μάλλον δεν θα γίνει τη Δευτέρα. Θα γίνει, αλλά όχι τη Δευτέρα, θα το προσδιορίσουμε ακριβώς».

Όπως εξήγησε, «πρέπει να προσδιοριστεί από την πλευρά των αγροτών η σύνθεση της αντιπροσωπείας τους και βεβαίως, από την πλευρά της κυβέρνησης, θέλουμε να ωριμάσουμε αυτά που σκεφτόμαστε για τη συνάντηση αυτή και το τι θέλουμε να συζητήσουμε με τους αγρότες».

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την επιστολή των αγροτών, είπε πως «η επιστολή των αγροτών ελήφθη, ο πρωθυπουργός όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει τη Δευτέρα».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάποιο από τα αιτήματα που περιλαμβάνει η επιστολή των αγροτών το οποίο θα μπορούσε να ικανοποιηθεί, ο κ. Βορίδης ανέφερε: «Χωρίζω σε τρεις κατηγορίες τα αιτήματα που βλέπω. Είναι ορισμένα αιτήματα τα οποία δεν είναι δυνατό να ικανοποιηθούν και το ξέρουν και εκείνοι», είπε, προσθέτοντας ότι αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο αίτημα περί προκαταβολών και αποζημιώσεων στο 100%, το οποίο χαρακτήρισε «μαξιμαλιστικό».

«Υπάρχει μια δεύτερη κατηγορία αιτημάτων, θεσμικού και πολιτικού χαρακτήρα, με τα οποία η κυβέρνηση έχει συναντίληψη και κοινή στρατηγική στόχευση, αλλά μένει να εξειδικευτούν». Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσεται σύμφωνα με τον υπουργό, το αίτημα περί αντιμετώπισης των παράνομων ελληνοποιήσεων, καθώς και το ζήτημα διαπραγμάτευσης της ΚΑΠ.

Αναφερόμενος στην ΚΑΠ, ο κ. Βορίδης είπε: «Η κυβέρνηση η δική μας, αλλά και όλες οι δυνάμεις οι οποίες συγκροτούν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ήμασταν εκείνοι που στον τριμερή διάλογο που έγινε, λέγαμε ότι πρέπει να διατηρηθούν ψηλά οι ενισχύσεις και να μην υπάρχουν τέτοιου είδους περικοπές. Ποιοι πίεζαν για περικοπές; Οι Σοσιαλιστές, οι Πράσινοι και η Αριστερά, γιατί ήθελαν να περάσουμε γρήγορα και επιθετικά στις πολιτικές πράσινης μετάβασης».

Σε σχέση με τις παράνομες ελληνοποιήσεις, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως «η κυβέρνηση αυτή έχει φτιάξει το πιο αποτελεσματικό νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων. Σε μεγάλο βαθμό, η τιμή του γάλακτος, η οποία έχει αυξηθεί πολύ, οφείλεται στο γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά τις παράνομες ελληνοποιήσεις στο γάλα. Δε σταματάμε εκεί».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ