Skip to main content

Βορίδης: Το ν/σ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ανέδειξε την Αριστερά ως δύναμη αναχρονιστική

«Ευτυχώς ο ελληνικός λαός το έχει καταλάβει και σας έχει στην θέση που σας αξίζει» ανέφερε σε παρέμβασή του ο υπουργός Επικρατείας

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το νομοσχέδιο αναδεικνύει, ειδικά την Αριστερά, και μάλιστα σε όλες της τις παραλλαγές, ως μία δύναμη βαθιά αναχρονιστική, αγκυλωμένη και αντιδραστική» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης σε παρέμβασή του επί του νομοσχεδίου για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Και συνέχισε: «Ευτυχώς ο ελληνικός λαός το έχει καταλάβει και σας έχει στην θέση που σας αξίζει».

Αναφερόμενος σε κριτική ψηφοφόρων που «δεν τους άρεσε κάτι που ψηφίσαμε και βλέπουν κάτι κόμματα, που το παίζουν πατριωτικά δεξιά, να πάνε προς τα εκεί» ο κ. Βορίδης παρατήρησε: «Η Νίκη δεν είχε πει στις προγραμματικές της δηλώσεις ότι πρόκειται να υποστηρίξει τα μη κρατικά πανεπιστήμια, αρκεί να είναι καλά τα ελληνικά γράμματα;» Εγώ ήξερα ότι μέσα στις βασικές αξίες της Δεξιάς, υπάρχει μία που λέγεται Ελευθερία. [..] που σημαίνει να δώσουμε δικαίωμα επιλογής στους πολίτες [..] Εσείς έχετε έχετε ταυτιστεί πλήρως. Έχετε ευθυγραμμιστεί με την Αριστερά. Θέλετε λίγο να το εξηγήσετε και σε αυτούς τους καημένους που νομίζουν ότι σας ψηφίζουν επειδή είστε δεξιοί;» ρώτησε ο κ. Βορίδης.

Σχολιάζοντας την αναφορά Βορίδη για το κόμμα του, ο επικεφαλής της Νίκης, Δ. Νατσιός απάντησε: «εσείς, το «δεξιό» κόμμα, έχετε καταργήσει την έπαρση της σημαίας, τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, έχετε ψηφίσει νόμο για το γάμο ομόφυλων, τη νομιμοποίηση χιλιάδων λαθρομεταναστών. Οι βουλευτές της ΝΔ ντρέπονται να εμφανιστούν στις εκκλησίες».