Skip to main content

Bουλευτής του ΠΑΣΟΚ στηρίζει συνδυασμό του Τουρκικού Προξενείου

Ο κ.Τσετίν Μάντατζη, βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, παρότι το κόμμα του έχει εκεί δικό του συνδυασμό, όχι μόνο δήλωσε ότι υποστηρίζει τον Προξενικό, αλλά φροντίζει να το αποδεικνύει και έμπρακτα.
Καταρτίστηκε στην Ξάνθη ο «Ανεξάρτητος συνδυασμός για την ισότητα στον δήμο Ξάνθης», αποτελούμενος από ανθρώπους του Τουρκικού Προξενείου. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τσετίν Μάντατζη, παρά το ότι το κόμμα του έχει εκεί δικό του συνδυασμό, όχι μόνο δήλωσε ότι υποστηρίζει τον Προξενικό, αλλά για να το δείξει και έμπρακτα, ανέφερε πως έδωσε ως υποψηφίες τη γυναίκα του και τη γραμματέα του Γκιουρχάν Ομέρογλου!

Ο κ. Μάντατζη (αυτός που είχε ζητήσει από τον κ. Ερντογάν «να διεκδικήσει τους Τούρκους της Θράκης» και απευθυνόμενος σε μουσουλμάνους είχε ανακράξει υπερήφανα «όλοι μας είμαστε εγγόνια των Οθωμανών»), είπε ότι στο στάδιο που βρίσκεται ο ανεξάρτητος (!) συνδυασμός, είναι ανάγκη οπωσδήποτε να συνεχιστεί η προσπάθεια. Δεν υποστηρίζει, επομένως, τον επίσημο συνδυασμό του κόμματός του, αλλά τον Προξενοκίνητο, επικεφαλής του οποίου τέθηκε ο γυμναστής κ. Χουσεΐν Αχμέτογλου, αφού απέσυραν το ενδιαφέρον τους πιο γνωστά πολιτικά πρόσωπα της μειονότητας. Ο κ. Αχμέτογλου είχε λάβει μέρος και στις δημοτικές εκλογές του 2006 στο δήμο Ξάνθης, επίσης με μειονοτικό συνδυασμό, και είχε καταφέρει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος να συγκεντρώσει μόλις 68 ψήφους και να καταταγεί στη 19η θέση του ψηφοδελτίου. Η αδυναμία του ηγέτη, υποχρέωσαν φαίνεται το Προξενείο να επιστρατεύσει τη σύζυγο και τη γραμματέα του βουλευτή κ. Μάντατζη.

Και η κα Καραχασάν με συνδυασμό του Προξενείου

Οι δύο κυρίες της Θράκης, που ανέδειξε ο κ. Γ. Παπανδρέου, είναι εκλεκτές του Τουρκικού Προξενείου. Έτσι, μετά την κάθοδο αυτόνομου συνδυασμού στην Κομοτηνή με την κα Σιμπέλ Μουσταφάογλου, έχουμε παρόμοιο συνδυασμό και στη Μύκη της Ξάνθης, του κ. Μεχμέτ Τσουκάλ, ο οποίος κατεβαίνει ως υποψήφιος δήμαρχος με τις ευλογίες του τουρκικού Προξενείου. Σ’ αυτόν το συνδυασμό συμπεριλαμβάνεται ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος η κα Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν, της οποίας το άστρο είχε λάμψει σε προηγούμενες εκλογές, όταν κατήλθε με το ΠΑΣΟΚ ως υποψήφια υπερνομάρχης Ξάνθης-Καβάλας-Δράμας, με ένα συνδυασμό που τελικά δεν επικράτησε, ενώ η ίδια επανήλθε στα δικηγορικά της καθήκοντα.

Αυτή την φορά αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στον ορεινό δήμο Μύκης στην Ξάνθη. Είναι εντυπωσιακό, ότι ο Προξενικός αυτός συνδυασμός παρουσιάστηκε στο face book και ανάμεσα στους φίλους και υποστηρικτές του περιλαμβάνεται και ο Πρόξενος της Κομοτηνής κ. Μουσταφά Σαρνίτς, κάτι που αποτελεί διπλωματική πρωτοτυπία!
Στα Πομακοχώρια της Ξάνθης, αναπτύσσεται μεγάλο ενδιαφέρον του τουρκικού Προξενείου, στην προσπάθειά του να καταπνίξει φωνές που αυτοπροσδιορίζονται ως Πομάκοι, να στοχοποιούνται μέλη συλλόγων, εκδότες πομακικών εφημερίδων, να γίνονται επεισόδια σε βάρος ξένων τηλεοπτικών συνεργείων, όπως πρόσφατα της γαλλικής τηλεόρασης κλπ.


Ο Μακεδών