Skip to main content

Βρέθηκε η λύση για τα τέλη κυκλοφορίας!

Με ένα νέο τέλος, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να λύσει το πρόβλημα των υψηλών τελών κυκλοφορίας στα ΙΧ. Συγκεκριμένα, στο γραφείο του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου υπάρχει εισήγηση, η οποία κατά π
Με ένα νέο τέλος, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να λύσει το πρόβλημα των υψηλών τελών κυκλοφορίας στα ΙΧ. Συγκεκριμένα, στο γραφείο του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου υπάρχει εισήγηση, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει αποδεκτή, η οποία προβλέπει ότι η τιμή των καυσίμων θα επιβαρυνθεί με ένα μικρό τέλος, το οποίο θα πληρώνεται ανά λίτρο και το οποίο θα «πηγαίνει» για την πληρωμή των τελών. Κατ΄ αυτόν το τρόπο, όπως υποστηρίζουν από το οικονομικό επιτελείο, θα κοστίζει η χρήση κι όχι η απόκτηση του ΙΧ, αφού όσο περισσότερο θα χρησιμοποιείται το αυτοκίνητο, τόσο θα αυξάνει το ποσό που θα πληρώνεται για το τέλος, κατά τη διάρκεια του έτους.

Η λύση αυτή, βεβαίως, έχει το μειονέκτημα ότι επιβάλει έναν επιπλέον φόρο (γιατί περί αυτού πρόκειται), αν και θα είναι τόσο μικρός, που από το υπουργείο υποστηρίζουν ότι «δεν θα φαίνεται». Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν παρ΄ όλα αυτά, στην αρχή κάθε νέου χρόνου θα εξακολουθήσει να πληρώνεται κι ένα ανεξάρτητο μικρό ποσό ως «τέλη κυκλοφορίας» αυτά καθ΄ αυτά. Κάτι τέτοιο είναι ακόμα προς συζήτηση. Πάντως, από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι η λύση της φορολόγησης στο καύσιμο είναι η πιο δίκαιη και σκοπεύουν να την εφαρμόσουν, εκτός πολύ σοβαρού απροόπτου. Σε ό,τι αφορά στην ιδέα να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στα πανάκριβα τέλη που πληρώθηκαν για το 2010, κάθε συζήτηση έχει «παγώσει».