Skip to main content

Επεισόδια στου Ρέντη: Εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του 18χρονου

Ίχνη πυρίτιδας βρέθηκαν στα χέρια του 18χρονου που εκτόξευσε φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη, τραυματίζοντας σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τα επεισόδια στου Ρέντη που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του 18χρονου που ομολόγησε ότι έριξε τη φωτοβολίδα στα επεισόδια του Ρέντη, η οποία προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού και αργότερα τον ακρωτηριασμό του ποδιού του.

Οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας έφτασαν στα ίχνη του 18χρονου μέσα από μαρτυρίες από πρόσωπα κλειδιά στα οποία ο 18χρονος είχε εκμυστηρευτεί ότι το βράδυ της Πέμπτης μαζί με άλλα άτομα επιτέθηκαν σε αστυνομικούς κοντά στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και ότι ο ίδιος τραυμάτισε αστυνομικό στο πόδι.

O 18χρονος ομολόγησε ενώ πλέον, η συμμετοχή του ταυτοποιείται και εργαστηριακά καθώς βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του.

Στο κάδρο των ερευνών ο αδελφός του 18χρονου

Η έρευνα όμως συνεχίζεται και στο κάδρο μπαίνει και ο μικρότερος αδελφός τους 18χρονου. Συγκεκριμένα, κλήθηκε για νέα κατάθεση. Μάλιστα, έδωσε γενετικό υλικό ενώ ειδικό κλιμάκιο του πήρε και αποτυπώματα καθώς υπάρχουν πληροφορίες που τον συνδέουν με τα επεισόδια.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό του «καθοδηγητή» που φέρεται να προμήθευσε με πολεμοφόδια τους συμμετέχοντες στην επίθεση και για την ταυτοποίηση άλλων ατόμων που επίσης συμμετείχαν στα επεισόδια.

Ο «καθοδηγητής» φέρεται να ήταν αυτός που έδωσε βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον των αστυνομικών.

Ποιος είναι ο ρόλος του μάνατζερ του γνωστού τράπερ

Πρόσωπο σημαντικό στην υπόθεση φαίνεται πως είναι και ο μάνατζερ πασίγνωστου τράπερ. Ο μάνατζερ ισχυρίστηκε πω πήγε να αφήσει ένα πανό και έφυγε αλλά προκύπτουν κενά στο άλλοθι του.
Οι Αρχές έχουν λάβει υλικό για την πυρίτιδα και από αυτόν και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Θέμα χρόνου θεωρείται η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης τόσο για τον καθοδηγητή όσο και για άτομα τα οποία επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, του οποίου το πόδι ακρωτηρίασαν χθες οι γιατροί.

Η αστυνομία φαίνεται πως θέλει να φτιάξει μια «task force» για την υπόθεση και θα μαζέψουν την «αφρόκρεμα» της ασφάλειας ώστε να συνδράμουν στη διαλεύκανση της.