Τρίτη 16 Ιουλίου 2019
x

BREXIT: ΣΤΙΣ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΙ - ΕΕ

Αρχικά η ψηφοφορία είχε προγραμματιστεί για τις 11 Δεκεμβρίου, αλλά η Μέι την ανέβαλε, καθώς διαπίστωσε ότι θα την έχανε πανηγυρικά

Στις 15 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο η κρίσιμη ψηφοφορία για την έγκριση ή όχι της συμφωνίας για το Brexit στην οποία κατέληξαν η κυβέρνηση της Μέι και η ΕΕ στα τέλη Νοεμβρίου του 2018.

Την είδηση μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές και αναδημοσιεύει το Reuters.

Η κρίσιμη ψηφοφορία θα γίνει μετά από μία μακρά κοινοβουλευτική συζήτηση η οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσει σήμερα.

Αρχικά η ψηφοφορία είχε προγραμματιστεί για τις 11 Δεκεμβρίου, αλλά η Μέι την ανέβαλε, καθώς διαπίστωσε ότι θα την έχανε πανηγυρικά.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως η χώρα θα βρεθεί σε αχαρτογράφητο έδαφος εάν η δική της πρόταση της συμφωνίας για το Brexit απορριφθεί από το Κοινοβούλιο αυτόν τον μήνα, διαψεύδοντας ταυτόχρονα τα δημοσιεύματα ότι θα επιδιώξει μία αναβολή της ψηφοφορίας για δεύτερη φορά.

Η καταληκτική ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ είναι η 29η Μαρτίου ενώ η Μέι έχει δηλώσει ότι – σε περίπτωση καταψήφισης της συμφωνίας στο κοινοβούλιο -  διακυβεύονται θέσεις εργασίας και οι βουλευτές θα θέσουν την δημοκρατία σε κίνδυνο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ