Skip to main content

Βρούτσης σε Αγγελούδη: Να γίνει το Καυτανζόγλειο το ΟΑΚΑ της Βορείου Ελλάδος - Παρεμβάσεις σε τρία γήπεδα

Καυτανζόγλειο και ΕΑΚ Θεσσαλονίκης είναι σε πρώτη προτεραιότητα, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού στη συνάντησή του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, ο «Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος», που θα διεξαχθεί στα μέσα Μαΐου, θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Βρούτσης, «επειδή η Θεσσαλονίκη φέτος είναι Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Αθλητισμού τής αξίζει να έχει μια πολύ διαφορετική εικόνα και για αυτό είπα στον δήμαρχο ότι προγραμματίσαμε να γίνει ο διεθνής ποδηλατικός γύρος με ξεκίνημα τη Θεσσαλονίκη».

«Ένας γύρος πανελλήνιος που έχει τεράστια αίγλη, μεγάλη υποδοχή σε όλη την παγκόσμια κοινότητα της ποδηλασίας», σημείωσε.

Διαβάστε: Πλημμυρίζει με ποδήλατα τον Μάιο η Θεσσαλονίκη - Τι προέκυψε από τη συνάντηση Κωνσταντινίδη-Βρούτση

Για το μεγάλο αθλητικό γεγονός θα έρθουν ποδηλάτες από 30 χώρες στη Θεσσαλονίκη. «Ο δήμαρχος θα είναι κάτω από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, θα προσπαθήσω να είμαι και εγώ, όλοι οι παράγοντες της Θεσσαλονίκης να δουν ένα μεγάλο θέαμα αθλητικό, κατά το οποίο θα γεμίσει όλη η Θεσσαλονίκη με ποδήλατα και θα είναι πραγματικά μια ομορφιά», τόνισε ο κ. Βρούτσης, σημειώνοντας πως θα εξεταστεί να χρηματοδοτηθούν δια μέσου της συνεργασίας με τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Image

«Το Καυτανζόγλειο το ονειρευόμαστε το ΟΑΚΑ της Βορείου Ελλάδος»

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν και οι μεγάλες αθλητικές υποδομές της πόλης με τον υπουργό να σημειώνει ότι «τα δύο μεγάλα αθλητικά κέντρα, το Καυτανζόγλειο και ΕΑΚ Θεσσαλονίκης είναι σε πρώτη προτεραιότητα».

«Δόθηκαν οι πόροι, δεν είναι μια ευχή και τώρα είμαστε απέναντι μόνο με τη διαδικασία που απαιτεί η γραφειοκρατία για να υλοποιηθούν αυτές οι προτεραιότητες που έχουμε δώσει για να ξαναγίνουν στολίδια. Έτσι όπως αξίζει να είναι το Καυτανζόγλειο, το έχουμε ονειρευτεί να γίνει το ΟΑΚΑ της Βορείου Ελλάδος και θα γίνει. Οι πόροι υπάρχουν και οι διοικητές τρέχουν τις διαδικασίες και ο νέος μάνατζερ θα βοηθήσει στη δρομολόγηση όλων αυτών των διαδικασιών», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

Από την πλευρά του ο κ. Αγγελούδης σημείωσε ότι έγινε μια εκτενής συζήτηση κατά την οποία έθεσε ότι η πόλη είναι παραμελημένη.

«Έθεσα στον υπουργό το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη αθλητικά, σε ότι αφορά τις υποδομές είναι μία παραμελημένη διαχρονικά πόλη. Λείπουν αρκετά υποδομές, οι οποίες είναι αναγκαίες. Κάναμε μία εξίσου εκτενής συζήτηση, όσον αφορά τις δημοτικές υποδομές, όπου εκεί υπήρξε πραγματικά μια μεγάλη διάθεση, για να καλύψει σε πρώτη φάση αρκετά κενά», τόνισε ο κ. Αγγελούδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η υπογραφή τριών προγραμματικών συμβάσεων συνεργασίας για να προχωρήσουν άμεσα παρεμβάσεις, με χρηματοδότηση του υπουργείου, στο γήπεδο Μαλακοπής, στο γήπεδο Τριανδρίας και στο κολυμβητήριο Τούμπας.

«Χρειάζεται να αυξήσουμε τους ρυθμούς και την ταχύτητα μας για να αποδώσουμε στη Θεσσαλονίκη τον αθλητισμό που της αξίζει, σε επίπεδο υποδομών και δράσεων», τόνισε ο κ. Βρούτσης, ξεκαθαρίζοντας ότι θα στηριχθεί η Θεσσαλονίκη και ο δήμος.

«Το αξίζει η Θεσσαλονίκη, το αξίζει ο αθλητισμός της Θεσσαλονίκης και μέσω του δήμου συμφωνήσαμε σε κάποιες προτεραιότητες που μου έθεσε για υποδομές», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ζήτησε από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και την αντιδήμαρχό του στα θέματα αθλητισμού, να τρέξουν το πρόγραμμα Αθλητισμός για Όλους, για να ασχοληθεί όλος ο κόσμος με τον αθλητισμό.

«Να τον βγάλουμε από τα σπίτια του, να γίνει πραγματικά κομμάτι της αθλητικής κοινότητας ο κάθε Θεσσαλονικιός που σήμερα είναι στο σπίτι του κλεισμένος, στα ειδικά προγράμματα που θα φτιάξει ο δήμος να ενεργοποιεί στη δράση του αθλητισμού. Το οφείλουμε όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά σε όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς, οι μετρήσεις δείχνουν ότι είμαστε τελευταίοι στην Ευρώπη στον αθλητισμό στην κοινωνία», τόνισε ο κ. Βρούτσης.