Skip to main content

Bullying σε 14χρονη στο σχολείο στην Αθήνα - «Με χτυπούσαν, δεν έβγαινα από το σπίτι»

Σχολικό εκφοβισμό υπέστη μία 14χρονη μαθήτρια στα Σεπόλια, με αποτέλεσμα να μην θέλει να βγει από το σπίτι της και να φοβάται να πάει στο σχολείο.

Το bullying έχει φωλιάσει για τα καλά στις σχολικές κοινότητες, με τα θύματα να αντιμετωπίζουν την έναρξη της νέας χρονιάς σε λίγες ημέρες ως εφιάλτη. Μία 14χρονη που φοιτά στα Σεπόλια, στην Αττική, στο ίδιο γυμνάσιο που συνομήλικός της έβαλε πέρυσι τέλος στη ζωή του, μίλησε για τον εκφοβισμό που βίωσε η ίδια από συμμαθητές της και την ανάγκη της να αλλάξει σχολικό περιβάλλον.

Όπως δήλωσε η 14χρονη μαθήτρια στην ΕΡΤ: «Με χτυπούσαν, με βρίζανε, με κοροϊδεύανε και γενικά έκαναν ότι καλύτερο μπορούσανε για να με μειώσουν αλλά δεν το κατάφεραν».

Η κοπέλα εξηγεί πως αυτά τα περιστατικά έγιναν ο λόγος που δεν ήθελε να βγαίνει από το σπίτι. «Σταμάτησα και το άθλημά μου και να πηγαίνω σχολείο, δεν κάνω τίποτα. Και να έβγαινα, μπορεί να συνεχίζοταν με μερικά παιδιά από αυτή την παρέα».

Ο Δημήτρης Φουφόπουλος, δικηγόρος, αναφέρει πως: «Σε λίγες ημέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, καλείται να πάει στο ίδιο σχολείο, με τους ίδιους συμμαθητές, δεν έχει λάβει την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη, ούτε έχει επισκεφτεί το παιδί κάποιος κοινωνικός λειτουργός».

«Το μόνο που φοβάμαι είναι το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, φοβάμαι για το παιδί μου. Το παιδί δεν βγαίνει, του έχει μείνει ακόμα η εικόνα», τονίζει η μητέρα της 14χρονης.

Η 14χρονη φοιτά στο ίδιο σχολείο με αυτό του 14χρονου Μάκη, του παιδιού που αυτοκτόνησε τον περασμένο Μάιο στα Σεπόλια. Όπως λέει, ο 14χρονος ήταν θύμα bullying.

«Θα ήθελα να αλλάξω σχολείο, πάρα πολύ, έχουμε κάνει μία συζήτηση με τον διευθυντή μας για να πάω σε ένα άλλο σχολείο, αλλά σε αυτό βρίσκονται τα μισά παιδιά από αυτά που μου έκαναν bullying οπότε θα κάτσω στο ίδιο σχολείο», δηλώνει 14χρονη θύμα bullying.

«Να συσταθεί ένας ειδικός φορέας που θα επιλαμβάνεται σε περιστατικά σχολικής βίας, διότι έχουμε να κάνουμε με μικρά παιδιά των οποίων η ψυχολογία είναι διαφορετική και χρειάζεται ειδικός χειρισμός», αναφέρει ο δικηγόρος Δημήτρης Φουφόπουλος.

Η οικογένεια της 14χρονης έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.