Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
x

CARPUS DIEM: Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΐΔΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΞΗΡΑΝΣΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Το μόλις ενός έτους επιχειρηματικό εγχείρημα του Ελευθέριου Παραστατίδη της ΕΜΕΛΚΑΤ αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια για την παραγωγή υγιεινών σνακ

Αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια για την ξήρανση των φρούτων και των λαχανικών, πετυχαίνοντας τη διατήρηση όλων των θρεπτικών συστατικών των πρώτων υλών της με τη μορφή υγιεινών σνακ και μάλιστα με σχεδόν μηδενικό ενεργειακό κόστος.

Η Carpus Diem, το μόλις ενός έτους επιχειρηματικό εγχείρημα του Ελευθέριου Παραστατίδη -ενός επιχειρηματία με δράση δεκαετιών στη Δυτική Μακεδονία, που μέσω της μονάδας του ηλιακών συστημάτων ΕΜΕΛΚΑΤ στην Πτολεμαΐδα κατάφερε να λάβει από την ΕΕ τη διάκριση «EmPower Intelligent Energy Innovation Prize»- έχει βάλει από την πρώτη στιγμή στο στόχαστρό της τις αγορές του εξωτερικού. Αποξηραμένα πορτοκάλια, μανταρίνια, μήλα, λωτοί, τομάτες, λεμόνια και πιπεριές Φλωρίνης, οι οποίες μάλιστα προέρχονται από δικές της καλλιέργειες, θα βρουν σύντομα τον δρόμο τους για την Ολλανδία και τη Γερμανία, ενώ στην ελληνική αγορά έχουν ήδη αρχίσει να τοποθετούνται σε delicatessen.