Skip to main content

Χάκαραν την WADA και αποκάλυψαν το ντοπάρισμα μεγάλων αθλητών

Ο Οργανισμός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει την επίθεση που δέχθηκε κάνοντας λόγο για προσπάθεια ώστε να πληγεί η αξιοπiστία της WADA

Διαδικτυακή επίθεση από χάκερ δέχθηκε ο παγκόσμιος οργανισμός αντι-ντόπινγκ WADA, φέρνοντας έτσι στο φως απόρρητα έγγραφα που αποκαλύπτουν το ντοπάρισμα σπουδαίων αθλητών του παγκόσμιου αθλητισμού.

Η ομάδα χάκερ που υπογράφει ως «fancybear» φέρεται να έχει υποκλέψει από το σύστημα ADAMS της Ομοσπονδίας που δημιούργησε η ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έγγραφα τα οποία αναφέρουν εκτεταμένη χρήση απαγορευμένων ουσιών από την 19χρονη Αμερικανίδα γυμνάστρια Σιμόν Μπάιλς, την 27χρονη Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια Έλενα Ντέλε Ντόνε και τις τενίστριες και αδελφές, Σερένε και Βίνους Γουίλιαμς.

Όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα, η Μπάιλς προχώρησε στη χρήση ψυχοδιεγερτικών φαρμάκων και αμφεταμινών τα οποία είχε εγκρίνει η WADA.

Από τη μεριά τους οι αδελφές Γουίλιαμς είχαν την έγκριση του Οργανισμού για τη χρήση ουσιών όπως οξικοδόνη, πρεντισόνη και μεθυλοπρεντισολόνη.

Τέλος η Ντέλε Ντόνε, φέρεται να έχει κάνει χρήση αμφεταμινών αλλά και άλλων απαγορευμένων ουσιών.

Από τη μεριά του, ο Οργανισμός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει την επίθεση που δέχθηκε κάνοντας λόγο για προσπάθεια ώστε να πληγεί η αξιοπiστία της WADA ενώ αποκαλύπτει ότι η Ρωσία κρύβεται πίσω από την επίθεση.

Τέλος η Διεθνής Ολυμπιακή Ομοσπονδία δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε κάποια ενέργεια, ούτε έχει τοποθετηθεί για την υπόθεση, με το φάσμα της επιβεβαίωσης να πλανάται καθώς αν αποδειχθεί η εγκυρότητα των εγγράφων θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις στον Παγκόσμιο Αθλητισμό.