Skip to main content

Χαλκιδική: Αποκολλήθηκε το ημιβυθισμένο σκάφος από την παραλία (vid)

Αλιευτικά σκάφη με εντολή του λιμεναρχείου Ιερισσού προχώρησαν χθες στη διαδικασία αποκόλλησης του σκάφους που ήταν επικίνδυνο για τους λουόμενους.

Ενάμισι μήνα μετά από το σχετικό δημοσίευμα της Voria.gr τελικά κινητοποιήθηκαν οι λιμενικές αρχές για την απομάκρυνση του ημιβυθισμένου ιστιοφόρου από την ακτή Λατούρα στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Το σκάφος παρέμενε εκεί έχοντας προσαράξει στα αβαθή της ακτής και όπως ήταν λογικό αποτελούσε κίνδυνο για τους εκατοντάδες λουόμενους της περιοχής.

Μόλις χθες, στελέχη του λιμενικού σώματος με τη συνδρομή αλιευτικών σκαφών προχώρησαν στην αποκόλληση του ιστιοφόρου, το οποίο προ διετίας είχει κατασχεθεί από τις αρχές αφού ήταν μέσο διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Αρχικά έγινε απάντληση των υδάτων από σκάφος και στη συνέχεια έγινε προσπάθεια αποκόλλησης από την άμμο, διαδικασία που πήρε κάποιες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επελέγη το λιμάνι της Ιερισσού ως σημείο ελλιμενισμού του σκάφους έως ότου γίνει ο πλειστηριασμός του όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.