Skip to main content

Χαλκιδική: Η εντυπωσιακή θαλαμηγός Mayan Queen IV στα τιρκουάζ νερά της Αμμουλιανής (φωτο)

Αφού επισκέφθηκε την Κρήτη και τη Σκιάθο, το εντυπωσιακό γιοτ Mayan Queen IV του κροίσου Alberto Baillères βρίσκεται σήμερα στα νερά της Αμμουλιανής

Στα τιρκουάζ νερά της Αμμουλιανής, στη Χαλκιδική, πλέει σήμερα το εντυπωσιακό γιοτ Mayan Queen IV ιδιοκτησίας της οικογένειας του Μεξικανού δισεκατομυριούχου, Alberto Baillères, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Φεβρουάριο σε ηλικία 91 ετών με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 10,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, σύμφωνα με το Forbes.

Η υπερπολυτελής θαλαμηγός έφτασε στην Αμμουλιανή σήμερα τα ξημερώματα, ύστερα από τη Σκιάθο, όπου είχε αγκυροβολήσει. Τα ταξίδι της στην Ελλάδα ξεκίνησε από την Κρήτη στα μέσα Ιουλίου, ενώ έκανε μία στάση και στο Ναύπλιο.

Το Mayan Queen IV είναι ένα πολυτελές γιοτ μήκους 93,25 μέτρα και βύθισμα 4,25 μέτρα., Έχει χαλύβδινο κύτος και υπερκατασκευή αλουμινίου. Αυτό αντιστοιχεί σε ολική χωρητικότητα 3879 τόνων. Μπορεί να φιλοξενήσει 16 επισκέπτες σε 8 καμπίνες με εσωτερική διακόσμηση από τον Terence Disdale και εξωτερικό ντιζάιν από τον Tim Heywood.

Το μακάβριο περιστατικό στην Κεφαλονιά

Στο Mayan Queen IV, όταν έπλεε στην Κεφαλονιά τον Σεπτέμβριο του 2018, είχε βρεθεί κρεμασμένη η 20χρονη influencer Sinead McNamara μονοπωλώντας το ενδιαφέρον του τύπου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο κροίσος Alberto Baillères ήταν πρόεδρος του Grupo BAL και του ITAM και δραστηριοποιούνταν στον χώρο των εξορύξεων. Ήταν ιδιοκτήτης ορυχείων χρυσού, αργύρου, μολύβδου, ψευδαργύρου και της μπίρας sol.

Γεννημένος το 1931 στο Μεξικό, γιος του Ραούλ Μπαϊγέρες, του μεγαλύτερου μετόχου της πανίσχυρης ζυθοποιίας Cerveceria Moctezuma, η οποία μεταξύ άλλων παράγει τη μπίρα Sol και τα τελευταία χρόνια αποτελεί πλέον θυγατρική της Heineken International, σπούδασε Οικονομικά και κατάφερε να δημιουργήσει τον κολοσσό Bel, ένα γκρουπ το οποίο περιλαμβάνει δεκάδες εταιρείες, με σημαντικότερη όλων την Industrias Penoles, την πρώτη εταιρεία παραγωγής ασημιού σε ολόκληρο τον κόσμο και δεύτερη μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια εταιρεία ορυχείων στο Μεξικό, η οποία εκτός από ασήμι εξάγει πολλά ακόμη μεταλλεύματα, όπως μόλυβδο, ψευδάργυρο και χρυσό.

Άφησε πίσω του γυναίκα και επτά παιδιά, ενώ διάδοχός του στις επιχειρήσεις είναι πλέον ο 62χρονος γιος του, Αλεχάντρο, με εκτιμώμενη περιουσία 8,6 δισ. δολαρίων.