Skip to main content

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασε τις προτάσεις του για τον πρωτογενή τομέα της Χαλκιδικής

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισκέφτηκε την Ορμύλια, την Ιερισσό και την Αρναία - Τι συζήτησαν με τους αγρότες και τους παραγωγούς.

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον κόσμο του πρωτογενή τομέα της Χαλκιδικής παρουσίασαν στελέχη του κόμματος με τη συμμετοχή των πρώην υπουργών και νυν τομεαρχών Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σταύρο Αραχωβίτη και Ολυμπία Τελιγιορίδου, παρουσία της βουλευτή Χαλκιδικής και αναπληρώτριας τομεάρχη Μακεδονίας-Θράκης Κυριακής Μάλαμα, του συντονιστή Κώστα Γκοντίνου και μελών της νομαρχιακής επιτροπής.

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε την Ορμύλια, την Ιερισσό και την Αρναία και συνομίλησε με παραγωγούς, με αγρότες, με μελισσοκόμους, με αλιείς, με φορείς της υδατοκαλλιέργειας και με κτηνοτρόφους. Αντικείμενο των συσκέψεων και των συναντήσεων αποτέλεσε η καταγραφή των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα, των αναγκών της παραγωγικής βάσης της Χαλκιδικής και η αποκρυστάλλωση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το μέλλον της παραγωγικής οικονομίας της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία παρουσίασαν μια σειρά από άμεσα μέτρα που θα συμβάλλουν στην μείωση του κόστους παραγωγής και στην ελάφρυνση των βαρών που επωμίζεται η παραγωγική διαδικασία από την εκτόξευση των τιμών, αλλά και από τα τις παραλήψεις και τα διαρθρωτικά κενά της εφαρμοζόμενης αγροτικής πολιτικής στη Χαλκιδική. Το corpus των απόψεων που τέθηκαν θα αποτελέσει την βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για την Χαλκιδική. Κεντρικός πολιτικός στόχος είναι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της αγροτικής οικονομίας του Νομού και να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις απέναντι στους κινδύνους της επισιτιστικής κρίσης, της αύξησης των τιμών και του οικονομικού μαρασμού που απειλεί την ελληνική περιφέρεια με ερήμωση».

Δείτε φωτογραφίες: