Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021
x

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Οι δήμοι εξασφαλίζουν με ιδία μέσα τη διαμονή διασωστών που έρχονται εκτάκτως σε Κασσάνδρα και Σιθωνία για το καλοκαίρι.

Προβληματική για μια ακόμα χρονιά είναι η επάνδρωση του ΕΚΑΒ τη θερινή περίοδο στην Κασσάνδρα και τη Σιθωνία της Χαλκιδικής.

Οι δήμαρχοι των δύο περιοχών Πάρης Ντέμπλας (Σιθωνία) και Αναστασία Χαλκιά (Κασσάνδρα) εξέφρασαν σειρά παραπόνων για το θέμα.

«Το πρόγραμμα περίθαλψης δεν μπορεί να είναι καλά, επιβαρύνεται. Συκιά και Σάρτη είναι απομακρυσμένες από τα Κέντρα Υγείας. Ο Μαρμαράς δεν έχει γιατρό», περιγράφει χαρακτηριστικά ο κ. Ντέμπλας.

Για τους τουρίστες και τους μονίμους κατοίκους που επισκέπτονται τα εξοχικά τους υπάρχει διαθέσιμο «μόνο ένα ασθενοφόρο που βρίσκεται στη Σάρτη και ένα ακόμη στο Κέντρο Υγείας, τα οποία λειτουργούν με μόνο δύο βάρδιες», ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας.

«Το ΕΚΑΒ», όπως λέει, «αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, αλλά φορείς όπως το επιμελητήριο, οι ξενοδόχοι, ο τουριστικός οργανισμός αναλαμβάνουν το βάρος», πληρώνοντας τη διαμονή των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ «με ίδια μέσα, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, η οποία σε έντονο ύφος έκανε λόγο για ανικανότητα επάνδρωσης του ΕΚΑΒ καθώς δεν βρέθηκαν τα καταλύματα διαμονής του προσωπικού αυτού, στη Χαλκιδική, τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μαλιστα όπως είπε, ένα ασθενοφόρο εξυπηρετεί 600-700.000 ανθρώπους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο , ενώ οι ανάγκες καλύπτονται από Μουδανιά και Πολύγυρο.

Η κ. Χαλκιά, επιρρίπτει ευθύνες στη διεύθυνση του ΕΚΑΒ, εκφράζοντας την πρόθεση να προχωρήσει σε έγγραφο διάβημα προς τον αρμόδιο υπουργό, Βασίλη Κικίλια.

«Δεν υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα, φέτος είμαστε κάπως καλύτερα» απάντησε η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Χριστίνα Καραμπελίδου, καταλογίζοντας στη δήμαρχο Κασσάνδρας την ευθύνη ότι δεν φρόντισε να εξασφαλίσει καταλύματα στους διασώστες.

Όπως προανήγγειλε, σύντομα αναμένονται οχτώ ακόμα διασώστες από Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες της Χαλκιδικής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ