Skip to main content

Χαλκιδική: Τελευταίες προετοιμασίες για το άνοιγμα των ξενοδοχείων

Ανοίγουν αύριο Δευτέρα τα καταλύματα, με τους ιδιοκτήτες να βάζουν τις τελευταίες πινελιές, χωρίς ωστόσο να έχουν υψηλές προσδοκίες.

Τις τελευταίες προετοιμασίες στο ξενοδοχείο του πραγματοποιεί ο Δημήτρης Μαυρίδης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στα Φλογητά, ο οποίος από αυριο θα υποδεχθεί τους πρώτους του επισκέπτες.

«Τώρα προετοιμαζόμαστε για να κάνουμε κλειστό μπουφέ για τα πρωινά για να μην εχει πρόσβαση ο πελάτης. Θα του δίνουμε εμείς σε πιάτο έτοιμο σερβιρισμένο το φαγητό», σημειώνει ο ίδιος, προσθέτοντας πως έχει κάνει ήδη όλες τις αλλαγές και εκπαιδεύσει το προσωπικό του.

Όπως δείχνει, στην είσοδο του ξενοδοχείου υπάρχει το σήμα πιστοποίησης health first ενώ σε πολλά σημεία του χώρου υπάρχουν σημάνσεις με οδηγίες κατά του κορωνοϊού.

 

Ακόμα, όπως αναφέρει, μόλις μπει ο πελάτης στον χώρο θερμομετρείται. «Θέλει προσοχή», υπογραμμίζει ωστόσο ο κ. Μαυρίδης αναφέροντας πως υπάρχουν αρκετές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ξενοδοχείου, όπως ο τρόπος καθαρισμός των χρησιμοποιημένων σεντονιών ή το γεγονός ότι γίνεται καθαρισμός του δωματίου μόνο εφόσον το ζητήσει ο πελάτης.

Αυτό σημειώνει και η Ελευθερία Βασιλειάδου, η οποία διαθέτει παραθαλάσσια ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περιοχή.

Όπως δηλώνει, η ίδια χθες ολοκλήρωσε την κατάρτιση του υπουργείου ώστε να εφαρμόσει τις απαιτούμενες αλλαγές στα δωμάτια. Ωστόσο διευκρινίζει ότι δεν θα ανοίξει αύριο γιατί δεν έχει ακόμα κάποια κράτηση. «Είναι λίγο αμφίβολο το καλοκαίρι αλλά ελπίζουμε από αρχές - μέσα Ιουλίου να ανέβει η κίνηση. Τα πρώτα δείγματα είναι πως είναι διστακτικοί οι πελάτες», σημειώνει από πλευράς του ο κ. Μαυρίδης. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι τα προηγούμενα χρόνια το ξενοδοχείο άνοιγε από τέλη Μαΐου με πληρότητα 100% ενώ τώρα ξεκινάει μέσα Ιουνίου με πληρότητα χαμηλότερη του 30%. Απαισιόδοξος για την αρχή της σεζόν είναι ο Γιάννης, ιδιοκτήτης παντοπωλείου στην περιοχή των Φλογητών.

«Δεν αναμένουμε κάτι για αύριο. Δεν θα έρθει κόσμος», τονίζει λέγοντας ότι η απουσία τουριστών στοίχισε σε πολλές επιχειρήσεις όπως η δική του που βίωσε μεγάλη πτώση. «Η κατάσταση είναι πόσο λιγότερο θα μπούμε μέσα φέτος», λέει.