Skip to main content

Τριπλό mega deal για ξενοδοχεία της G-Hotels στην Καλλιθέα Χαλκιδικής

Αλλάζουν χέρια τρεις ξενοδοχειακές μονάδες της οικογένειας Γρηγοριάδη στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής - Τι αφορά η συμφωνία.

Ένα νέο mega deal συζητιέται έντονα το τελευταίο διάστημα στην τουριστική αγορά της Χαλκιδικής καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τρία ξενοδοχεία της οικογένειας Γρηγοριάδη (G-Hotels) άλλαξαν χέρια γυρίζοντας σελίδα.

Ο λόγος για τα Theophano Imperial Palace, Athos Palace και Pallini Beach, στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής, συνολικής δυναμικότητας περίπου 1.000 κλινών που φέρεται να έχουν περάσει στη Goldman Sacs Asset Management (GSAM).

Τα ξενοδοχεία της G-Hotels, που συνέβαλαν σημαντικά στην ενίσχυση των τουριστικων υποδομών της Χαλκιδικής και αποτέλεσαν δημοφιλείς προορισμούς τις προηγούμενες δεκαετίες, εκτιμάται πως θα παραμείνουν κλειστά για τουλάχιστον δυο χρόνια προκειμένου να αναγεννηθούν (ανακαίνιση και επέκταση) ώστε να περάσουν στη νέα εποχή.

Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν ενημερωθεί για τις εξελίξεις.

Η προσπάθεια πώλησης των ξενοδοχείων είχε ξεκινήσει το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο δεν είχε τελεσφορήσει. Τελικά, μετά από συνεχείς διαπραγματεύσεις από την αρχή του χρόνου οι δυο πλευρές φέρεται να έδωσαν τα χέρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια Γρηγοριάδη διαχειρίζεται, υπό την επωνυμία G-Hotels, έξι ξενοδοχεία (δύο πεντάστερα, δύο τετράστερα και δύο 3 αστέρων), σε Χαλκιδική ( Theophano Imperial Palace, Simantro Beach, Athos Palace, Pallini Beach, Macedonian Sun) και Κρήτη (Panormo Beach Hotel), συνολικής δυναμικότητας 1.600 κλινών.

Για την ιστορία…

Η ιστορία του Ομίλου GHotels ξεκινά το 1972 όταν το πρώτο του ξενοδοχείο, το Pallini Beach χτίστηκε σε οικόπεδο περίπου 59.000 m² στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.

Πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή σε μια εποχή, που η Χαλκιδική ήταν εντελώς άγνωστη ως προορισμός διακοπών. Το 1976 ένα άλλο ξενοδοχείο, το Athos Palace – Villa Princess Theophano χτίστηκε σε οικόπεδο 79.000 m² στην ίδια περιοχή, την Καλλιθέα, δίπλα στην παραλία της Παλλήνης. Το 1996 εντάχθηκε στα G-Hotels μετά από εξαγορά το τριών αστέρων Hotel Macedonian Sun. Ένα χρόνο αργότερα στην αλυσίδα προστέθηκε το πεντάστερο ξενοδοχείο Simantro Beach Hotel, στη Σάνη Χαλκιδικής.