Skip to main content

Χαρδαλιάς: Θα χρειαστεί πολλές φορές να πατήσουμε φρένο μετά την άρση

Ότι θα χρειαστεί σε πολλές περιπτώσεις να μπει φρένο στη χαλάρωση των μέτρων μετά την άρση τόνισε ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.

«Το γεγονός ότι τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου δεν σημαίνει ότι από τις 28 επιστρέφουμε σε γνώριμους ρυθμούς ούτε ότι θα σταματήσουμε να έχουμε κρούσματα», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας ότι η άρση των μέτρων θα είναι σταδιακή ενώ σε περίπτωση που χρειαστεί θα ληφθούν αντίστοιχα και στο μέλλον.

«Στους επόμενους μήνες θα χρειαστεί πολλές φορές ανάλογα με τις εξελίξεις, να πατάμε φρένο στις δραστηριότητές μας αλλά και να λαμβάνουμε επιπρόσθετα μέτρα εφόσον προκύπτουν επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία ταξινομούνται σε καθημερινή βάση σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα. Οδηγός μας ήταν και είναι η προστασία της ζωής των πολιτών και αυτό δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση και κανέναν εφησυχασμό», είπε.

«Αν υπάρχει κάτι που δίδασκε η εμπειρία το Κρανίδι είναι το ποσό μεταδοτικός είναι αυτός ο ήλιος και το πόσο εύκολα και γρήγορα μπορεί να γίνει ζημιά αν χαλαρώσουμε», τόνισε ο υφυπουργός προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες υγιεινής.

Ακόμα, σημείωσε ότι όλες οι ανακοινώσεις για την άρση μέτρων θα γίνουν διά στόματος του πρωθυπουργού, ενώ η κυβέρνηση θα κινηθεί μεθοδικά με σταθερά βήματα.

«Το μόνο μέτρο που έρχεται η επόμενη εβδομάδα είναι από τις 27 Απριλίου θα ανοίξουν και υποθηκοφυλάκεια. Επίσης ανοίγουν τα ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία για συγκεκριμένες διαδικασίες όπως για παράδειγμα εκείνες των συναινετικών προσημειώσεων».

Σημείωσε παράλληλα ότι για την ελαχιστοποίηση του φαινομένου συνωστισμού η διαδικασία συναινετικών θα γίνεται μέσω των γραμματειών χωρίς τη συμμετοχή των διαδίκων.

Ακόμα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις τράπεζες οι συντάξεις και αυτό το μήνα θα καταβληθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες. Η πληρωμή γίνεται με βάση τον τελευταίο αριθμό του ΑΜΚΑ των συνταξιούχων.