Skip to main content

Χαρίτσης: Κυνικές οι δηλώσεις του Γεωργιάδη για την α' κατοικία

Η προστασία της πρώτης κατοικίας υπήρξε μια μεγάλη κατάκτηση κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι αντικοινωνικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης θα μας βρουν απέναντι» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, χαρακτηρίζοντας «κυνικές» τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης για την προστασία της α΄ κατοικίας.

«Οι κυνικές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, με τις οποίες χαρακτηρίζει ‘επιζήμια για την οικονομία’ την προστασία της 1ης κατοικίας, επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη οραματίζεται μία ανάπτυξη που δεν αφορά όλη την κοινωνία και δεν υπολογίζει τις ανάγκες της πλειοψηφίας των πολιτών» σχολίασε ο κ. Χαρίτσης.

Σημείωσε παράλληλα πως ο υπουργός Ανάπτυξης «γνωρίζει πολύ καλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους δεν είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές, αλλά πολίτες που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν».

«Η προστασία της πρώτης κατοικίας υπήρξε μια μεγάλη κατάκτηση κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «μπροστά στην ανυπομονησία της να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ισχυρών, αδιαφορεί αν χιλιάδες νοικοκυριά θα οδηγηθούν στην εξαθλίωση».