Skip to main content

Χατζηδάκης για Τουρκία:Σταματούν οι προκλήσεις, αρχίζουν οι συζητήσεις

Ο υπ. Ενέργειας ξεκαθάρισε πως, όσο υπάρχουν προκλήσεις, δεν μπορεί να υπάρξει μονομερής αποκλιμάκωση και δεν θα γίνουν συζητήσεις με την Τουρκία.

«Θέλουμε ειρήνη, αλλά δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας για την τουρκική προκλητικότητα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε πως, όσο υπάρχουν προκλήσεις, δεν μπορεί να υπάρξει μονομερής αποκλιμάκωση και δεν θα γίνουν συζητήσεις με την Τουρκία.

«Σταματούν οι προκλήσεις, αρχίζουν οι συζητήσεις. Είναι έξι λέξεις, όχι παραπάνω. Αυτή είναι η γραμμή μας. Η Ελλάδα έχει δείξει δείγματα γραφής», ανέφερε και συνέχισε:

«Η Άγκυρα είναι απομονωμένη. Αποτελεί παραφωνία και εφαρμόζει αναχρονιστική πολιτική, η οποία παραπέμπει στον 19ο αιώνα. Αν δεν το καταλάβει, η Ελλάδα θα συνεχίσει στην ίδια γραμμή της αποφασιστικότητας. Η μεγαλομανία και η αλαζονεία, από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, είναι κακός σύμβουλος, κυρίως για τους ίδιους».

Ο υπουργός Ενέργειας, τόνισε επίσης ότι είναι υψηλό το επίπεδο και η ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και πως θα «πράξουν το καθήκον τους, αλλά ελπίζουμε να μην χρειαστεί αυτό».