Σάββατο 20 Ιουλίου 2019
x

ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ:Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΜΝΗΜΕΣ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

Η υφυπουργός τόνισε πως τέτοιου είδους λογικές δεν πρέπει να ξαναγεννηθούν, ενώ εκτίμησε πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα παίξει προεκλογικό ρόλο.

«Ευτυχώς το δημοκρατικό κίνημα, το αντιφασιστικό της πόλης, απέτρεψε τέτοιες εκδηλώσεις που μας φέρνουν στη μνήμη το σκοτεινό παρελθόν της Θεσσαλονίκης» επεσήμανε η υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ερωτηθείσα σε συνέντευξη της στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9Fm" για τη χθεσινή συγκέντρωση του Ιερού Λόχου στη Θεσσαλονίκη.

«Μας φέρνουν εικόνες και μνήμες άλλων εποχών. Ευτυχώς, τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και οι αντιφασιστικές ομάδες απέτρεψαν τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Αποδείχθηκε πως η πόλη έχει αντανακλαστικά, θυμάται και δεν θα επιτρέψει να επανέλθουν και να αναζωογονηθούν από τις στάχτες τους εικόνες και μνήμες που δεν χαροποιούν κανένα. Οι πολίτες να μην επιτρέψουν να σπάσει το αυγό του φιδιού. Τέτοιου είδους λογικές και πολιτικές τοποθετήσεις δεν πρέπει να τις επιτρέψουμε να ξαναγεννηθούν» συμπλήρωσε.

Για τον ρόλο που θα παίξει η Συμφωνία των Πρεσπών την ώρα της κάλπης, η υφυπουργός υπογράμμισε: «Προφανώς ένα κομμάτι της προεκλογικής περιόδου, σε όλες τις εκλογές, θα αφορά και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε και να αποδείξουμε ποια είναι τα αποτελέσματα της. Είναι μια πολιτική πραγματικότητα και μπορούμε όλοι να τη συζητήσουμε με ανοιχτό μυαλό και να κατανοήσουμε τα θετικά αυτής της Συμφωνίας».

«Το πρώτο λιθαράκι μπήκε. Είναι σημαντικό να μη σταματήσει εδώ και να γίνει μόνιμος θεσμός το Βαλκανικό Φόρουμ» επεσήμανε σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφερόμενη στο 1ο Βαλκανικό Φόρουμ με θέμα "Διαβαλκανικές Υποδομές και Δίκτυα Συνανάπτυξης, Μοχλοί Προώθησης της Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας" που διοργανώθηκε στις 5 και 6 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε:

«Η πόλη με τέτοιου είδους Φόρουμ μπορεί και πρέπει να κερδίζει πολλά. Στόχος ήταν να βάλουμε τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της κουβέντας για τις υποδομές, τα δίκτυα και την επιχειρηματική ανάπτυξη. Και πιστεύω ότι σε κάποιο βαθμό ο στόχος αυτός επετεύχθη».

Όπως ανέφερε, το συγκεκριμένο φόρουμ ήταν ένα αίτημα των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου για να αλλάξει η εικόνα των Βαλκανίων. «Η εικόνα των Βαλκανίων δεν είναι καλή τα τελευταία χρόνια. Και δεν είναι καλή γιατί αποτελούσαν πάντα την πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης. Είχαν διχόνοια, διχασμούς, πολέμους και συγκρούσεις. Εμείς αυτό που επιθυμούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε αυτή την εικόνα και νομίζω ότι μπορούμε να την αλλάξουμε» εξήγησε.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών τον Μάιο, η κ. Χατζηγεωργίου απάντησε: «Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία και οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που έρχεται και επανέρχεται αυτή η κουβέντα. Έχουμε εκλογές μπροστά μας. Είναι οι αυτοδιοικητικές και οι ευρωεκλογές και έπονται στο τέλος της τετραετίας οι εθνικές εκλογές».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ