Skip to main content

Χαντζηνικολάου: Κανένα θέμα νέας ανακεφαλαιοποίησης στις τράπεζες

Θεσσαλονίκη: Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε πως πρέπει να υπάρξει λύση για τα κόκκινα δάνεια, με απομόνωση των στρατηγικών κακοπληρωτών

Πρέπει να υπάρξει λύση για τα κόκκινα δάνεια που να προστατεύει την πρώτη κατοικία, δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χαντζηνικολάου, από τη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο εκδήλωση της τράπεζας και του Συνδέσμου Εξαγωγέων - ΣΕΒΕ για το εξαγωγικό factoring.

Ο κ. Χαντζηνικολάου είπε ότι η ρύθμιση των κόκκινων δανείων αποτελεί ευκαιρία για να απομονωθούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές και να «αποδώσουμε ένα αίσθημα δικαιοσύνης στην αδικία που υπάρχει σήμερα, όπου πολύς κόσμος συνεχίζει να εξυπηρετεί τα δάνεια που έχει συνεπώς πάρα τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν».

Ο πρόεδρος της Πειραιώς ανέφερε, ακόμη, ότι η λύση στο ζήτημα των κόκκινων δανείων θα αποτελέσει βήμα για να αποκατασταθούν οι ισολογισμοί των τραπεζών και «να τους δοθεί η ευκαιρία να εκτελέσουν την αποστολή τους που είναι να χρηματοδοτούν την ελληνική οικονομία, τις επενδύσεις, με στόχο να δημιουργηθούν δουλειές και να αναπτυχθεί η οικονομία».

Όπως σημείωσε, κατά τη διάρκεια της εν εξελίξει συζήτηση κυβέρνησης-τραπεζών για το νέο σχέδιο ρύθμισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων έχει εκδηλωθεί η επιθυμία να συμπεριληφθούν και τα επιχειρηματικά δάνεια για τα οποία έχει δοθεί η πρώτη κατοικία ως ενέχυρο.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως οι ελληνικές τράπεζες είναι παραπάνω από επαρκώς κεφάλαιοποιημένες και δεν τίθεται ζήτημα νέας ανακεφαλαιοποίησης.