Skip to main content

Χιλιάδες Νεοδημοκρατών στην ομιλία Μητσοτάκη παρουσία 3 πρώην προέδρων

Στο «Βελλίδειο» επικρατούσε πανηγυρικό κλίμα και ενθουσιασμός, ενώ και οι τρεις πρώην πρόεδροι του κόμματος καταχειροκροτήθηκαν.

Το αδιαχώρητο επικρατούσε στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», καθώς χιλιάδες Νεοδημοκρατών παραβρέθηκαν στην κεντρική ομιλία του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη στην 81η ΔΕΘ.

Στην αίθουσα και έξω από το «Βελλίδειο» επικρατούσε πανηγυρικό κλίμα και ενθουσιασμός, ενώ και οι τρεις πρώην πρόεδροι του κόμματος, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Μεϊμαράκης καταχειροκροτήθηκαν, με το... χειροκροτόμετρο να το κερδίζει με διαφορά ο κ. Καραμανλής, όπως ήταν φυσιολογικό.


Ο κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός με αγκαλιές, φιλιά και επευφημίες. Μπήκε στην αίθουσα με δυσκολία, καθώς όλοι ήθελαν να τον χαιρετίσουν και να του σφίξουν το χέρι, ενώ διαρκώς ακουγόταν συνθήματα που τον καλούσαν να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα στις 8.23' καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο που ήταν όρθιο. Παρόντες εκτός όλων των κεντρικών στελεχών της ΝΔ και των πρώην προέδρων του κόμματος, παρόντες ήταν πολλοί αυτοδιοικητικοί, ενώ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κάθισαν δίπλα δίπλα.



Ο πρόεδρος της ΝΔ χειροκροτήθηκε όταν είπε ότι δεν πρόκειται να δώσει ψεύτικες υποσχέσεις και να μοιράσει ανύπαρκτα χρήματα, αλλά να υπογράψει με κάθε Ελληνίδα και Έλληνα μια «συμφωνία αλήθειας».

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προσωπικά, με έμφαση μάλιστα στο γεγονός όπως είπε ότι «έχει έναν και μόνο σκοπό να παραμείνει στην εξουσία».

Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη δεν περιείχε πολλά τσιτάτα και συνθήματα. Τα απέφυγε, αφού όπως είπε και ο ίδιος δεν είναι πρόθυμος να λαϊκίσει για να αποσπάσει χειροκροτήματα σήμερα και ψήφου αύριο, αλλά να τον εμπιστευτούν οι πολίτες για τις θέσεις και για την αλήθεια που κομίζει.


Οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η οικονομία της αγοράς είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση, ενώ περιέγραψε και το σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, όπως χαρακτήρισε το κυβερνητικό πρόγραμμά του.

Πάντως, ενθουσιασμό στο κοινό έφεραν οι ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη για παροχές «άμεσης εφαρμογής», που τελικά τις έκανε παρά το γεγονός ότι είπε πως δεν πρόκειται να δώσει υποσχέσεις... Ο ίδιος τόνισε πως πρόκειται για στόχους και μέτρα, τα οποία είναι και κοστολογημένα και εφικτά και δεν είναι υποσχέσεις κενές περιεχομένου, όπως εκείνες που έδωσε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη το 2015.

Χειροκροτήματα πήρε ο κ. Μητσοτάκης και όταν μίλησε για περιορισμό των δαπανών στο Δημόσιο, χωρίς όμως απολύσεις, αλλά με νοικοκύρεμα, δηλαδή με κατάργηση οργανισμών του δημοσίου, με αξιολόγηση και κινητικότητα κ.ά. Η κοστολόγηση κάθε μέτρου, όπως την περιέγραψε ο κ. Μητσοτάκης συζητήθηκε πολύ εντός της αίθουσας για την... ακρίβειά της, ενώ ακόμη κι όταν ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα υπάρξει «πάγωμα» των αυξήσεων στο δημόσιο χειροκροτήθηκε έντονα, όπως και κάθε φορά που έλεγε πως θα καταργήσει ένα μέτρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μειώνουμε στο μισό το ειδικό τέλος της ΕΡΤ, είπε ο κ. Μητσοτάκης για να αποσπάσει το ενθουσιώδες χειροκρότημα, επευφημίες και σφυρίγματα όταν είπε πως η ΕΡΤ θα λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Ο κ. Μητσοτάκης χειροκροτήθηκε όταν είπε το «Φτάνει πια, άλλοι Μαδούρο στη χώρα μας δε χωρούν» επιτιθέμενος ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα.

Έκλεισε δε την ομιλία του σε κλίμα ενθουσιασμού όταν είπε ότι "σήμερα εδώ, στη Θεσσαλονίκη, γεννιέται ο νέος πατριωτισμός" και κάλεσε από αυτήν την προσπάθεια να μη λείψει καμία Ελληνίδα και κανένας Έλληνας. "Είμαστε πολλοί περισσότεροι από ό,τι νομίζετε και είμαστε ενωμένοι για την Ελλάδα μας", κατέληξε.