Skip to main content

Κεντρική Μακεδονία:5.000 τόνοι αλάτι και 100 μηχανήματα για τον χιονιά

Συσκέψεις σε Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και δήμο Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση του νέου κύματος κακοκαιρίας με τις χιονοπτώσεις.

Επί ποδός βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από το νέο κύμα κακοκαιρίας «Ωκεανίς», που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Διαβάστε εδώ: Τα τρία σενάρια για το πώς θα χτυπήσει ο χιονιάς τη Θεσσαλονίκη

Πάνω από 5.000 τόνοι αλατιού και 100 μηχανήματα έργου θα βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Για το θέμα και για τον τρόπο οργάνωσης και ετοιμότητας των υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία Κεντρικής Μακεδονίας με τις τεχνικές υπηρεσίας, υπό τον διευθυντή του Αυτοτελούς Τμήματος της Περιφέρειας Χαράλαμπο Στεργιάδη.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις, θα επηρεάσει όλη την Κεντρική Μακεδονία αλλά μεγαλύτερη ένταση τους νομούς της Χαλκιδικής, της Πιερίας και τα σύνορα των νομών Κιλκίς και Σερρών. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ χιονοπτώσεις πιθανόν να σημειωθούν και στα πεδινά τμήματα της Θεσσαλονίκης.

Το φαινόμενο θα διαρκέσει κυρίως το Σάββατο, το πρωί έως το βράδυ, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα θα επικρατεί παγετός.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr ο κ. Στεργιάδης υπάρχει επάρκεια αλατιού στην ΠΚΜ – περίπου 5.000 τόνοι – καθώς μετά το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας πραγματοποιήθηκε και νέα προμήθεια. «Οι ποσότητες του αλατιού βρίσκονται σε διάφορα σημεία σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της ΠΚΜ. Παράλληλα 100 οχήματα έργου θα βρίσκονται στον δρόμο για άμεση παρέμβαση», υπογράμμισε.

 

Σάκοι με αλάτι στην περιοχή της Χαριλάου. Πηγή φωτογραφίας: Northmeteo.gr



Ο διευθυντής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κάλεσε τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να μην εμποδίζουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και ο δήμος Θεσσαλονίκης, με τον εντεταλμένο σύμβουλο Καθαριότητας Λάζαρο Ζαχαριάδη να έχει θέσει επί ποδός όλο τον μηχανισμό. «Είμαστε έτοιμοι με όλο τον μηχανολογικό εξοπλισμό και με το αντίστοιχο προσωπικό για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο από τα μεσάνυχτα», υπογράμμισε στη Voria.gr ο κ. Ζαχαριάδης.

Ο δήμος έχει στη διάθεσή του περίπου 500 τόνους αλάτι, μετά τη νέα προμήθεια από το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας.